НАСА съобщи, че космическият кораб Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) на

...
НАСА съобщи, че космическият кораб Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) на
Коментари Харесай

НАСА публикува снимки от мястото на катастрофата на руската станция Луна-25

НАСА заяви, че галактическият транспортен съд Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) на организацията е направил непланирано проучване на Луната на мястото на хипотетичното рухване на съветската автоматизирана станция " Луна-25 ".

Сателитът на НАСА е направил фотоси по координатите, предоставени от Роскосмос, и е съумял да открие нов кратер с диаметър към 10 метра в зоната на удара. По всички признаци кратерът се е образувал след конфликта на " Луна-25 " с Луната.

Руската автоматизирана станция " Луна-25 " се разруши по време на спускането си към лунната повърхнина на 19 август заради особеност в работата. Два дни по-късно Роскосмос разгласява данни за евентуалната зона на удара на станцията, а екипът на НАСА LRO преконфигурира оборудването на спътника, с цел да разузнае избраната зона.

След четири часа наблюдения на 22 август и сравняване на новите изображения с предходни, направени от LRO през юни 2022 година, на мястото на хипотетичния удар на " Луна 25 " беше открит нов кратер с диаметър към 10...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР