NASA обяви за удължаване на мисията на космическия апарат New

...
NASA обяви за удължаване на мисията на космическия апарат New
Коментари Харесай

NASA удължи легендарната космическа мисия New Horizons до 2029 г.

NASA разгласи за удължение на задачата на галактическия уред New Horizons. който ще продължи да изследва външните региони на Слънчевата система.

Започвайки от финансовата 2025 година, фокусът на New Horizons ще бъде ориентиран върху събирането на неповторими данни за хелиофизиката.

Независимо от това, че към този момент учените не знаят за съществуването на достижими обекти от пояса на Кайпер, новият курс ще разреши галактическия уред да се употребява за бъдещо близко прехвръкване около сходни обекти, в случай че те бъдат видяни.

" Мисията New Horizons заема неповторимо състояние в нашата Слънчева система, с цел да отговори на значими въпроси за нашата хелиосфера и да даде изключителни благоприятни условия за мултидисциплинарна просвета ", съобщи Никола Фокс, заместник-администратор на научната задача на NASA във Вашингтон.

Очаква се галактическият уред да напусне Кайперовия пояс през 2028-2029 година

Стартираният на 18 януари 2006 година, галактически уред New Horizons оказа помощ на учените да схванат световете на края на нашата Слънчева система, посещавайки планетата джудже Плутон и продължавайки по-нататък...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР