Народите от цял свят са създали свои рецепти за лечебни

...
Народите от цял свят са създали свои рецепти за лечебни
Коментари Харесай

Лечебни супи от цял свят

Народите от целия свят са основали свои предписания за лечебни супи. Като цяло супите са доста потребни, те добре се одобряват от стомаха и се усвояват елементарно от организма.

В целия свят пилешката чорба се счита за най-хубавото лекарство при простуда, а пилешкият бульон се дава за подсилване след дълготрайно заболяване. В пилешката чорба е добре да се прибавят разнообразни зеленчуци, а също по този начин лук и смачкани скилидки чесън.

В Китай да вземем за пример се счита, че запушеният нос се лекува с кисело-сладка чорба с оризов оцет, джинджифил и чесън.

Индийската чорба против високо кръвно налягане се прави от нахут. За да е апетитен нахутът и елементарно да се свари, той би трябвало да се накисне за към 10 часа във вода.

След това се оставят за още шест часа да престоя бухнали, до момента в който леко се разцепят, и тогава се варят. След като нахутът се свари, се прибавят една-две смачкани глави чесън.

В супата се пускат няколко зърна нар, които усъвършенстват бъбречната активност. Тази чорба може да се подготви, като нахутът се размени с леща.

Китайската чорба с тофу и подправки е потребна след дълго пътешестване, изключително със аероплан. Тя съдържа нарязано на кубчета соево сирене - тофу, което напълно леко се сварява, прибавя се нарязан на ситно и леко запечен на изсъхнал тиган джинджифил, и всичко се залива с телешки бульон. Добавят се пикантни подправки на усет.

Филипинската чорба против артритни болки се прави от джинджифил. Тази чорба е потребна и като профилактика против грип. В лой се запържват три скилидки чесън, две супени лъжици настърган джинджифил и една огромна глава лук, нарязана на ситно.

Пилешко месо, нарязано на лентички, се запържва и по-късно се накъсва. Добавя се вода и пържените чесън, лук и джинджифил и всичко се кипва. Добавя се малко нарязан на ситно спанак и няколко късчета зелена папая. Добавя се пикантен червен пипер и напълно малко сол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР