Напрежението в село Твърдица расте с всеки изминал ден. Причината

...
Напрежението в село Твърдица расте с всеки изминал ден. Причината
Коментари Харесай

Общински съветник с коментар след протестното писмо от жители на село Твърдица

Напрежението в село Твърдица пораства с всеки минал ден. Причината за това е, както Искра.бг писа, че кметът Димитър Николов с, призната от Общинския съвет, желае да бъде построен център за възрастни хора, заболели от деменция в селото.

Живущите в Твърдица реагираха незабавно и стартираха като събраха над 200 подписа в границите на няколко дни.

Искра.бг потърси за коментар Иван Иванов , един от общинските съветници, които реагираха и показаха мнение, че, когато се е налагало те да гласоподават тази докладна в Общинският съвет.

Г-н Иванов, Вие бяхте един от първите хора, които обществено показаха мнението си. В обществените мрежи Вие ясно заявихте, че администрацията много постоянно стартира да подвежда общинските съветници и не дава задоволително информация на съветниците. Защо смятате по този начин?

Ще стартира с малко хронологична информация. Кметът на Община Бургас Димитър Николов беше входирал докладна бележка, която предвиждаше разширение на обществената услуга „ Грижовник “. На пръв взор аз не видях нищо неприятно или неправилно в нея. Дори аз персонално адмирирам и бих подкрепил всяка една добра концепция. По време на сесията на Общинския съвет, след въпроси, администрацията изрично съобщи, че са извършени срещи с хората в село Твърдица, както и с кмета на селото и те нямат срещу тази услуга да бъде в центъра на селото, в постройката на някогашната детска градина. Това беше отговор, който за мен беше доста значим, тъй като когато вършим нещо, то би трябвало да среща утвърждението на хората. Администрацията беше безапелационна, че това е един доста добре премислен план, който ще се радва на огромно утвърждение. За жал, като се изключи че не се радва на огромно утвърждение, той среща мощна опозиция от живущите в село Твърдица. Поради тази причина заявих, че администрацията не дава информация и подвежда съветниците.

А с Вас свързаха ли се хора от селото, откакто беше гласувана тази докладна бележка от кмета Димитър Николов?

Да, с мен се свързаха хора, които също показаха противоречие с тази концепция. Хората, които се свързаха с мен не са тези, които са създали тази подписка, само че желаеха да получат информация какво се случва и за какво те не знаят. Но в действителност, знаете ли, най-циничното в тази ситуация е това, че администрацията не се забави с реакцията си, само че не да се извини на хората, а да ги упрекна и демонизира, че те са неприятни и надали не ненавиждат тези хора. Това беше показателно за отношението на Община Бургас към хората. За мен естествената реакция е да се извиниш на хората и да си вземеш поука.

Вие ме изпреварихте, само че идващият ми въпрос щеше да бъде по отношение на реакцията на Община Бургас или по-скоро на чиновници на общината. С нас се свързаха хора, които показаха отвращение от реакцията на Стефан Минчев, по какъв начин ще коментирате Вие тази негова реакция?

Точно това имах поради. Недопустимо е шеф на отдел „ Връзки с обществеността “ или по-просто казано пиар-а на общината да назовава хората в собствен пост „ елементарни хора “. Точно за тази вулгарност приказвах и аз доскоро. За мен като общински консултант е изрично неприемливо такова отношение от общински чиновник, който получава заплатата си от налозите на хората, в това число и налозите на хората от село Твърдица. Аз персонално, а уповавам се и други мои сътрудници, чакаме да забележим дали ще има реакция от страна на кмета Димитър Николов и дали въпросният чиновник ще се извини обществено, че е употребявал такива думи към хората от село Твърдица.

Бихте ли подкрепили тази услуга да бъде на друго място?

Разбира се, че бих подкрепил тази услуга да се случи, тъй като тя е потребна за хората. Но отново споделям, че тя би трябвало да се случи по най-хубавия метод. Дори с изключение на допитване до хората от обитаемото място, на което ще се случи тази услуга, съгласно мен би трябвало да се направи изследване от употребяващите услугата или техните придружители, дали новото място ще е комфортно за тях. Тези хора имат потребност от компаньон, който да ги кара и взима всеки ден. Ако едно такова място е отдалечено, то не знам какъв брой комфортно би било за хората и дали биха употребявали услугата. Надявам се, че администрацията този път ще се постарае и ще откри уместно място и няма да подходи несериозно. Не е най- значимо да се прави пиар и реклама, а дейностите да бъдат потребни за хората.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР