Напълнете тези вкусни царевични тортили с любимите продукти и завийтеНеобходими

...
Напълнете тези вкусни царевични тортили с любимите продукти и завийтеНеобходими
Коментари Харесай

Царевични тортили

Напълнете тези вкусни царевични тортили с обичаните артикули и завийте

Необходими Продукти

● царевично брашно - 275 г тънко
● вода - 250 - 350 мл (1 - 1 и 1/2 ч.ч.)
● сол - по избор

Начин на подготвяне

Сипете царевичното брашно в дълбока купа и долейте 250 мл вода. Започнете да замесвате тестото, до момента в който двете съставки се съединят.

Ако тестото е прекомерно изсъхнало, прибавете още малко вода. Покрийте купата с забрадка и оставете да почине за 15 минути.

Загрейте скара с плоча. Обикновено царевичните тортили се подготвят в специфична преса за тортиля питки. Ако нямате такава, може да употребявате 2 гладки тежки повърхности, сред които да разплесквате обособените питки или просто да точите на ръка с точилка.

За по-лесно подготвяне, царевичните тортили се разстилат сред 2 найлонови пласта, с цел да могат да се отделят по-лесно.

Разделете тестото на 14 идентични топки. Всяка се притиска в пресата, до момента в който стане тънка и плоска питка с диаметър към 14 см, или надлежно се разточва.

Изпечете тортилите върху нагорещената плоча за към 1 минута всяка или до момента в който краищата стартират да се набират. След това обърнете питките и гответе за още 1 минута.

Готовите питки увийте във фолио и ги дръжте в загрята на 150 градуса фурна, до момента в който пристигна време за поднасянето им.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР