Нападенията на украински дронове на руска територия съответстват на международното

...
Нападенията на украински дронове на руска територия съответстват на международното
Коментари Харесай

Берлин и Талин: Атаките на украински дронове на руска територия съответстват на международното право

Нападенията на украински дронове на съветска територия подхождат на интернационалното право, съобщи немската външна министърка Аналена Бербок, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Русия атакува Украйна, заради което Украйна има право, обезпечено от Устава на Организация на обединените нации, сама да пази страната и народа си ", съобщи Бербок на конференция, отговаряйки на въпрос по отношение на вероятните опасности от ескалация на спора, подбудени от все по-честите украински набези на украински безпилотни самолети в региона на Москва.

" Русия безмилостно бомбардира цивилни обекти в Украйна, силози за зърно, лечебни заведения, църкви. А Украйна се пази в границите на интернационалното право ", съобщи тя на взаимна конференция с естонския си сътрудник Маргус Цакна.

" Украйна съблюдава интернационалното право и би трябвало да сме наясно с това: ние не приказваме единствено за преустановяване на войната, само че и за следване на мирния проект на президента (Володимир) Зеленски, което значи изтласкване на Русия назад в Русия ", съобщи на собствен ред естонският външен министър. " Ескалацията към този момент е в ход ", добави министърът, като визираше и депортирането на хиляди украински деца в Русия.

Москва упреква Киев за нападенията с дронове, до момента в който Украйна по принцип не ги разяснява. Днес Русия още веднъж разгласи, че е свалила украински безпилотни самолети за пети следващ ден. Нападението не е предизвикало жертви.

В края на юли и началото на август безпилотни самолети бяха унищожени над бизнес квартала на Москва, като нанесоха обилни вреди на фасадите на два небостъргача. През май два дрона бяха свалени над Кремъл, а други самолети удариха жилищни блокове в столицата.

" Войната идва на съветска територия ", гордо съобщи Владимир Зеленски в края на юли.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР