Намерението ни като коалиция е ролята на главния прокурор да

...
Намерението ни като коалиция е ролята на главния прокурор да
Коментари Харесай

Петков от Брюксел: Намерението ни е главният прокурор да стане администратор

Намерението ни като коалиция е ролята на основния прокурор да се промени напълно и той да стане админ. Това съобщи пред медиите в Брюксел министър председателят.

„ В Плана за възобновяване и развиване основният прокурор няма да бъде единствено с Господ на главата му, в случай че успеем да създадем това, което сме заложили. Ще има арбитър, който краткотрайно ще извършва краткотрайна роля на прокурор и по-късно ще може да се върне като арбитър. Не ни би трябвало четвърто равнище в Прокуратурата, а тя да работи “ изясни министър-председателят.

Целта на визитата му бе чуване от групата LIBE, която следи за демокрацията, върховенството на правото и главните права в Европейския парламент.

Петков съобщи, че би се радвал да има оптимално засилен мониторинг за върховенството на закона. Според него на всички е ясно, че българската Прокуратура не работи добре.

„ Няма по какъв начин през общи шаблони и думи да се избяга от неналичието на положително правораздаване в България “, акцентира той.

По думите му в Брюксел е получено схващане за какво България желае да закрие Спецпрокуратурата.

„ Няма по какъв начин да излъжете европейските институции с положителни думи. Хората са задоволително интелигентни, с цел да схванат по кое време нещо е подправено и по кое време е същинско “, уточни министър председателят.

уточни, че не са го питали съответно за Делян Пеевски и „ Магнитски “.

„ Специфично казахме, че съгласно мен хората, които са основата на корупцията в България, несъмнено са 20 индивида “, уточни министър председателят.

За него е очудващо по какъв начин Пеевски съумява да продава парцелите си, макар че беше ударен от Закона „ Магнитски “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР