Наивно е да се смята, че ако Русия победи в

...
Наивно е да се смята, че ако Русия победи в
Коментари Харесай

Германия и Чехия се присъединиха към предупрежденията на Макрон: ...

" Наивно е да се счита, че в случай че Русия победи в Украйна, нейните танкове ще спрат на нашите граници. Целта на Москва не е единствено да унищожи Украйна и да я асимилира с жестокото си мислене като чисто съветска територия. Става дума за подкопаване на нашата част от Европа. Той желае да завлече Запада назад в неговия свят на робия и безвластие, обичаи и държание... Поражението на Украйна ще донесе на спечелилия нови запаси и ще отвори вратите за други по този начин наречени „ специфични военни интервенции “ в Централна и Източна Европа “, сподели чешкият първи посланик.

Той означи, че бъдещето на Европа е заложено на карта. „ Ако позволим на Русия да унищожи Украйна, в случай че нейната експанзия остане ненаказана, други хищници по света ще последват образеца й “, сподели Липавски.

 

, че Европа е изправена пред допустима гибел, в случай че не предприеме смели дейности за справяне с протекционизма на Съединени американски щати и Китай, на фона на сериозните геополитически закани от страна на властническите режими, означи изданието " Politico ".

 

Днес Германия и Чехия насочиха сходни предизвестия.

 

Украйна, акцентира чешкият първи посланик, се бори за своето оцеляване. Въпреки това, тя се бори и от името на европейските нации. Чешкият външен министър напомни, че през днешния ден в Украйна хора са убивани от същите танкове, които бащите и дядовците на днешното са виждали по улиците на Будапеща и Прага.

 

„ Ситуацията се трансформира и имперската свирепост на Русия продължава. Точно както през 1956, 1968 или 1981 година, ръководещите в Русия имат вяра, че те са единствените, които вземат решение ориста на народите, попадащи в техния обхват. Както и преди, Москва знае единствено един метод да се оправи с тези, които й се опълчват – да ги победи “, сподели чешкият външен министър.

 

Липавски означи, че имперските упоритости на Русия ще бъдат безгранични, в случай че не им бъдат поставени граници, и напомни думите на някогашния чешки президент Вацлав Хавел, който един път сподели: „ Проблемът с Русия от доста епохи е, че Русия не знае тъкмо къде стартира и къде приключва. " Ако й бъде разрешено, Русия няма да се поколебае да завземе териториите на някогашния Източен блок, предизвести Липавски.

 

Министър Липавски акцентира, че след две години съветска експанзия спорът в Украйна се е трансформирал във война на безсилие.

 

" Това е решителен миг! Трябва да останем съсредоточени върху отбранителните потребности на Украйна и да увеличим натиска върху Русия и нейните съдружници посредством наказания. Трябва да продължим да следваме дейна и умна многостранна дипломация ", сподели Липавски, като добави, че в миг, когато Унгария се приготвя за второто си председателство на Съвета на Европейския съюз, централният въпрос ще бъде по какъв начин да се оправим с експанзията на Русия против Запада.

 

„ Вярвам, че нашите две страни играят специфична роля в тази борба. Ние сме тези, които избягаха от пандиза, който Москва построи за нас и към нас след Втората международна война. Ние знаем какво е да живееш в този затвор. Ние не желаеме да живеем в него още веднъж. Трябва да подсещаме на тези, които гледат на този затвор извън, какво извънредно място е това и че на Москва не би трябвало да бъде разрешено да го строи още веднъж и да завлича други там срещу волята им “, заключи Липавски.

 

Както беше обявено, чешкото държавно управление и президент поеха самодейността да търсят муниции за Украйна в трети страни със средства от Европейски Съюз.  Прага твърди, че е намерила 800 000 единици муниции посредством своите контакти, а по-късно загатна даже за повече от един милион; 500 000 от тях към този момент са закупени.

 

И Германия предизвести: Целта на Путин не е Украйна, а Европа

 

Германия ще продължи да оказва поддръжка на Украйна като отбрана против упоритостите на съветския президент Владимир Путин, само че е належащо голямо нарастване на разноските, сподели през днешния ден министърът на финансите на Федерална Република Германия Кристиан Линднер на партийна конференция в Берлин, представен от ДПА.

 

„ Подкрепяме Украйна, тъй като тя е първата ни отбранителна линия против Путин “, сподели Линднер, водач на насочената към бизнеса Свободна демократическа партия (СДП), която е по-малък сътрудник в ръководещата тройна коалиция на Германия, ръководена от социалдемократа Олаф Шолц.

Въпреки че съветският водач атакува Украйна, „ той има поради всички нас и нашия метод на живот “, сподели Линднер.

 

Путин желае освен да изтрие Украйна от картата, само че и да раздели Европа и НАТО и да подсигурява, че Съединени американски щати ще се изтеглят от Европа, предизвести немският финансов министър.

 

„ Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е да може да упражнява власт над нас. И той в никакъв случай не би трябвало да успее в това “, добави той.

 

За тази цел Германия би трябвало да усъвършенства способността си да пази себе си и своите съдружници, сподели още Линднер.

 

Специалният фонд в размер на 100 милиарда евро (107 милиарда долара), основан за възобновяване на немската войска след нахлуването на Русия в прилежащата ѝ страна през 2022 година, ще бъде привършен до няколко години, добави Линднер, представен от Българска телеграфна агенция.

 

След това въоръжените сили ще би трябвало да бъдат осъвременени от постоянните фондове. Но това няма да е допустимо с стеснен бюджет и непрекъснато възходящ дълг, продължи финансовият министър.

 

" Задачата пред нас да защитим мира и свободата в Германия, Европа и света не се лимитира до няколко тримесечия или години. Това е евентуална задача за десетилетия и генерации (наред) “, сподели Линднер.

 

" Ето за какво това не може да се направи на заем. Затова се нуждаем от икономическата си мощ ", добави немският финансов министър.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР