Награждаваният ирански режисьор Мохамад Расулоф беше осъден на осем години

...
Награждаваният ирански режисьор Мохамад Расулоф беше осъден на осем години
Коментари Харесай

Носителят на награди режисьор Мохамад Расулоф е осъден на затвор в Иран преди Кан

Награждаваният ирански режисьор Мохамад Расулоф беше наказан на осем години затвор и бичувания тъкмо преди плануваното му пътешестване до филмовия фестивал в Кан, сподели неговият юрист пред Асошиейтед прес в четвъртък.

51-годишният Расулоф, прочут с кино лентата си „ Няма зло “, се трансформира в най-новия актьор, нападнат в разширяваща се принуда против всяко противоречие в Ислямската република след години на всеобщи митинги, в това число поради гибелта през 2022 година на Махса Амини.

Иранските управляващи не са признали присъдата, само че Расулоф и други художници са подписали писмо, призоваващо управляващите да „ смъкват оръжието “ на фона на демонстрациите поради сриване на постройка през 2022 година, което умъртви минимум 29 души в югозападен град Абадан. През времето от този момент актьори, спортисти, известни персони и други са били викани на разпит или са изправени пред затвор.

„ Тази присъда е издадена заради подписването на изказвания на господин Расулоф в поддръжка на иранския народ “, сподели неговият юрист Баб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР