Надя Тончева, Белослава Кръстева и Антоанета Стефанова допуснаха първи поражения

...
Надя Тончева, Белослава Кръстева и Антоанета Стефанова допуснаха първи поражения
Коментари Харесай

Надя Тончева, Белослава Кръстева и Антоанета Стефанова допуснаха първи загуби на европейското по шахмат

Надя Тончева, Белослава Кръстева и Антоанета Стефанова позволиха първи провали на европейското самостоятелно състезание по шахмат за дами в Родос, Гърция.

Останалите три български националки в конкуренцията - Петя Караиванова, Виктория Радева и Гергана Пейчева - приключиха надлежно със загуба и две ремита в срещите си от третия кръг на шампионата.

Надя Тончева и Белослава Кръстева влязоха в днешния ден след победи в първите си две партии, само че за жалост не съумяха да продължат положителните си серии, откакто през днешния ден отстъпиха на своите съпернички. Тончева загуби с черните фигури от естонката Нарва Маи, до момента в който Кръстева - също с черните - позволи проваляне от Улвия Фаталиева от Азербайджан.

Антоанета Стефанова, която дотук в надпреварата имаше на сметката си победа и реми, пък отстъпи с черните фигури на украинката Елисавета Хребеншчикова. Междувременно пък Петя Караиванова претърпя проваляне от представителката на Сърбия Мария Манакова.

Последните две българки в надпреварата - Виктория Радева и Гергана Пейчева - приключиха наедно в своите дуели надлежно против Дана Кочави от Израел и Ясмина Гайчин от Сърбия.

В подреждането Белослава Кръстева разделя 34-а позиция, следвана компактно от Надя Тончева, която е 36-а, а и двете ни шахматистки са с актив от 2.0 точки. Антоанета Стефанова (84-а) и Виктория Радева (100-а) са с по 1.5 точки. Петя Караиванова заема 132-о място с актив от 1.0 точка, до момента в който с 0.5 пункта Гергана Пейчева е 167-а.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР