Над 6000 зрители аплодираха представленията от 21-вото издание на международния

...
Над 6000 зрители аплодираха представленията от 21-вото издание на международния
Коментари Харесай

Над 6000 зрители аплодираха спектаклите на „Сцена на кръстопът“ в Пловдив

 25pl4030-zakrivane-4  25pl4030-zakrivane-6  25pl4030-zakrivane-5  25pl4030-zakrivane-3  25pl4030-zakrivane-01  25pl4030-zakrivane-0
Над 6000 фенове приветстваха представленията от 21-вото издание на интернационалния сценичен фестивал в Пловдив, селекционирани от екипа на „ бащата ” на „ Сцена на кръстопът ” проф. Стефан Данаилов.

Те бяха показани от трупи от цяла България, като форумът посрещна и театрални сформира от Англия, Украйна и Турция. През 14-те фестивални дни от 10 до 23 септември имаше и богата стратегия от съпътстващи събития с министър председатели на книги и спектакли, със специфични вечери, отдадени на огромните имена в българския спектакъл Юлия Огнянова и Константин Илиев. С постановката „ Мнимият болен “ на трупата на Народния спектакъл „ Иван Вазов ” в събота вечерта бе закрит интернационалния фестивал „ Сцена на кръстопът “. На финала на представлението, на отрупаната с кошници и букети цветя сцена, под неспирните аплодисментите на публиката, станала на крайници, зам.-кметът на Пловдив Александър Държиков и домакинът и шеф на Пловдивския трагичен спектакъл Кръстю Кръстев закриха публично тазгодишното издание.

„ Благодаря на уредниците за напъните и неуморния труд, на спонсорите без които събитието надали би било допустимо, освен това в такива мащаби, само че най-вече благодаря на актьорите, които през тези две седмици ни подариха доста приятни страсти и положително въодушевление. През тези две седмици Пловдив беше театралната столица на България. Видяхме над 200 актьори от 18 театъра от четири страни, само че всяко хубаво нещо  има и своя край. Очакваме ви още веднъж и през 2018 година! “ сподели зам.-кметът Държиков.

Големият български артист Георги Мамалев отпразнува 65-годишнината си с публиката на най-големия есенен сценичен конгрес у нас и не пропусна да показа, че Пловдив е доста специфичен за него. Развълнуваният Георги Мамалев, изпълняващ централния персонаж Арган в пиесата „ Мнимият болен ” от Жан-Батист Молиер, благодари на пловдивската аудитория и си спомни за времето, в което е служил в града под тепетата, за годините прекарани в ДНА, за първата прожекция на филм с негово присъединяване, когато публиката го е разпознала, без значение от войнишката униформа.

„ Тук бе премиерата и на първия ми филм. Прожектираха го в кино „ Балкан “, а аз дружно с приятелите ми бойци – облечени в униформите си, го изгледахме в салона. Когато ме разпознаха, хората започнаха да ме хвърлят във въздуха. Благодаря на Пловдив за всичко, което ми е дал. За духът на този град, който е несравним! “ сподели още Георги Мамалев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР