Над 300 души се оплакаха от неразположение със стомашно-чревно болки,

...
Над 300 души се оплакаха от неразположение със стомашно-чревно болки,
Коментари Харесай

Диария натръшка над 300 души след фестивал в Щутгарт

Над 300 души се оплакаха от неразположение със стомашно-чревно болки, откакто са посетили пролетния фестивал в югозападния немски град Щутгарт, оповестиха градските управляващи, представени от ДПА.

Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и по-късно са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските управляващи дефинираха случая като сериозен гърмеж.

Симптомите приказват за вирусно заболяване, като от ден на ден индикатори подсказват, че става въпрос за норовирус. Сред засегнатите са както посетителите, по този начин и обслужващия личен състав на шатрата. Агенцията по сигурност на храните и здравните служби бяха на място незабавно след приемане на първите сигнали, създали са хигиенична ревизия на шатрата и са взели проби от храната, които сега биват оценени в лаборатория.

Основната цел в този момент е да се овладее обстановката и да се откри първоизточника. Норовирусите предизвикват гадене, повръщане и диария, извънредно заразни са и се популяризират бързо, изключително тук-там, където има скупчване на хора, като детски градини, домове за остарели хора и лечебни заведения.

Инфекцията нормално е къса и протича тежко. Заразените се усещат отпаднали, постоянно имат болки в региона на корема, главата и крайниците, а в някои случаи и лека температура.

84-тият пролетен фестивал в Щутгарт стартира в събота с обичайното продупчване на дупка в бирено буре. Фестивалът продължава двайсет и три дни и включва увеселителни атракциони, щандове, лавки и фестивални шатри за музика, бира и други питиета. Организаторите чакат най-малко един милион гости, откакто повече от 1,4 милиона души посетиха фестивала предходната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР