Над 250 милиардери и милионери призоваха лидерите на водещите световни

...
Над 250 милиардери и милионери призоваха лидерите на водещите световни
Коментари Харесай

Давос: Милиардерите, които сами поискаха да бъдат облагани с много по-високи данъци

Над 250 милиардери и милионери приканиха водачите на водещите международни стопански системи да вкарат по-високи налози за най-богатите хора. Призивът им се състоя под формата на отворено писмо до полиците по време на интернационалния конгрес, който се организира в Давос, Швейцария, оповестяват международните организации.

Богаташите, подписали писмото, обявиха, че желаят да насочат едно ясно обръщение - " Облагайте с налог нашето голямо благосъстояние. "

Милиардерите настояват, че от три години насам се чудят за какво благосъстоянието им не се полза с повече и обективни налози, парите от които могат да отидат в интерес на обществото и нуждаещите се хора по света.
 Снимка 602783
Източник:

" Кога ще обложите благосъстоянието ни? Нашето искане е просто, ние желаеме да обложите с налог нас, най-богатите в обществото. Това няма да промени радикално стандарта ни на живот, няма да лиши децата ни, нито ще навреди на икономическия напредък на нашите страни ", споделят милионерите и милиардерите.

Според подписалите писмото една дребна част от тяхното персонално благосъстояние е добре да се трансформира в инвестиция за общото демократично бъдеще на света.
 Експерти от Давос предвиждат
Експерти от Давос предвиждат " несигурна “ година за международната стопанска система

Най-високата цена ще платят стопанските системи с ниски приходи

Необичайният апел на богатите е озаглавен " Горди да плащаме повече ". В него вземат участие представители на17 страни, измежду които наследницата на Disney Абигейл Дисни, сценаристът Саймън Пег и самата наследница на известната американска фамилия Рокфелер - Валери.

Как се стигна до апела?

Милиардерският апел идва малко откакто отчет на благотворителната организация Oxfam съобщи, че петимата най-богати хора в света са нараснали повече от два пъти голямото си благосъстояние от 2020 година насам. На този декор светът може да има първия си трилионер в границите на десетилетие.

" В момента милиардер ръководи или е главен акционер в 7 от 10 най-големи компании в света. "

Според специалистите от организацията, в случай че актуалните трендове се запазят, бедността няма да бъде изкоренена за още 229 години.
 От Давос: Предстоят съкращения, поради изкуствения разсъдък
От Давос: Предстоят съкращения, поради изкуствения разсъдък

Една четвърт от основните изпълнителни шефове чакат AI да докара до понижаване на броя на чиновниците им

Данъците на богатите сега

Към днешна дата така наречен " ефикасен персонален налог " на милиардерите постоянно е доста по-нисък от този, който заплащат другите данъкоплатци с по-скромни средства. Причината за това е, че те могат да съхраняват благосъстоянието си в подставени сдружения, които ги прикриват от подоходния налог.

Това оповестиха през октомври 2023 година от Данъчната обсерватория на Европейски Съюз в своя отчет за избягването на налози в международен мащаб през 2024 година.

Отвъд океана обстановката не е доста по-различна. Личният налог на милиардерите в Съединени американски щати да вземем за пример се прави оценка на близо 0,5%. В обществена Франция, която другояче полза с високи налози по-богатите, доближава до нула.
 Нов налог за милиардерите може да събира по $250 милиарда годишно
Нов налог за милиардерите може да събира по $250 милиарда годишно

Срещу укриването на данъци
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР