Над 2 800 дружества и еднолични търговци от Смолян и

...
Над 2 800 дружества и еднолични търговци от Смолян и
Коментари Харесай

Над 2 800 дружества и еднолични търговци от Смолян и областта вече обявиха доходите си пред НАП

Над 2 800 сдружения и еднолични търговци от Смолян и региона към този момент оповестиха приходите си пред Националната организация за приходите, повече от месец и половина преди приключването на крайния период. Почти 1 000 са подадените досега годишни данъчни заявления от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, оповестиха от приходната организация. На 30 юни изтича срокът, в който е належащо тези лица да заявяват приходите си и да платят дължимия върху тях налог.

До края на юни самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателните обществени и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

Тъй като последният ден на юни е в неделя, срокът за подаване на данъчни и осигурителни заявления и заплащане на отговорностите се удължава до 1 юли.

От Национална агенция за приходите припомнят, че 1 юли е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби.

Близо 14 000 смолянчани, подали декларациите си пред Национална агенция за приходите до среднощ на 30 април, когато изтече и крайният период за физическите лица да заявяват налога върху приходите си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР