На ужасяваща гледка се натъкна служител на местната служба по

...
На ужасяваща гледка се натъкна служител на местната служба по
Коментари Харесай

Изхвърлени трупове на бебета ужасиха цял Мозамбик

На ужасяваща панорама се натъкна чиновник на локалната работа по непорочност в град Матола, Северен Мозамбик. Докато изпълнявал ежедневните си отговорности по почистване на контейнерите за боклук, служащият разкрил труповете на 24 бебета.

След като преодолял първичния си шок, служителят на комуналното сдружение извикал органите на реда. Дошлите на мястото специалисти от полицията открили след първичния оглед на уликите, че бебета били мъртвородени, оповестява информационнияt уебсайт Breaking911Com.

Първоначално обвиняванията паднали върху локалното родилно поделение, само че след оперативните действия от страна на полицията виновността за ужасяващата находка паднала върху локалните общински управляващи. Следствието открило, че вместо да ги погребат уместно, общинските управляващи изхвърлили труповете на бебета на сметището като отпадък.

След всеобщо публично неодобрение освен в град Матола, а в цялостен Мозамбик, от пресцентъра на локалната община незабавно побързаха да се оправдаят с човешка неточност. Кметът на обитаемото място Калисто Соса излезе с публично известие до медиите и обществеността, че основен провинен за неприемливите дейности е чиновник от болничното заведение, който объркал чувалите, които трябвало да даде на погребалните, с тези, предопределени за контейнерите за боклук.

Въпреки бързите оправдания речта на кмета не съумя да успокои публичните пристрастености в Мозамбик. Още повече, че градоначалникът не посмя да се появи онлайн и да се извини за гафа, а споделяше с ядосаната общност чрез медиите. Общественият напън го принуди да подаде оставка четири дни след началото на абсурда. При подаването на оставката си кметът на града направи обществено послание, в което сервира опрощение на цялата страна за прекомерния стрес, който им е провокирала новината за детските трупчета.

Разследването открило, че трупчетата станали общинска грижа, откакто родителите не поискали да ги вземат и персонално да погребат мъртвородените си деца. Световните медии, следящи случая, разясняват, че въпреки 95% от популацията на Мозамбик да изповядва католицизма, към момента в обществото битуват вярвания, че мъртвородените деца са тип поличба от тъмни сили и от тях би трябвало да се стои далеко.

Въпреки суеверията измежду огромна част от популацията на страната четирима чиновници от болничното заведение, които са отговаряли за превозването на болничните боклуци до контейнерите, са уволнени.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР