На церемонията по встъпването си в длъжност новоизбраният президент на

...
На церемонията по встъпването си в длъжност новоизбраният президент на
Коментари Харесай

Зеленски към хората на Порошенко: Вземайте тефтерите и химикалите и да ви няма

На церемонията по встъпването си в служба новоизбраният президент на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че за членовете на държавното управление в Киев в настъпило време „ да вземат бележниците и химикалите си, с цел да освободят място за бъдещите генерации “, оповестяват информационните организации.

На церемонията по встъпването си в служба, Зеленски прикани от трибуната във Върховната рада за оставките на шефа на Службата за сигурност на Украйна Василий Грицак, на основния прокурор Юрий Луценко, както и тази на министъра на защитата Степан Полторак.

Той към този момент внесе молбата си за освобождение от поста. „ Господин президент на Украйна и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна,… апелирам да разгледате в открития ред въпроса за моето освобождение от поста министър на защитата на Украйна “, се в молбата на Полторак разгласява в обществената мрежа „ Facebook “.

По-рано, на церемонията по встъпването си в служба, Зеленски разпусна Върховната рада. По време на инаугурацията му депутатът от партията на Порошенко Николай Паламарчук получи хипертонична рецесия и бе откаран с кола за спешна помощ, предава УНИАН.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР