На церемония по случай 300-годишнината от рождението на бележития интелектуалец

...
На церемония по случай 300-годишнината от рождението на бележития интелектуалец
Коментари Харесай

Шолц: Путин няма право да се позовава на немския философ Имануел ...

На гала по случай 300-годишнината от рождението на бележития интелектуалец канцлерът посочи, че нападателната война на Русия против Украйна е в жестоко несъгласие с всички съществени правила на философа. " Путин няма и най-малка причина да се базира на Кант, само че режимът на Путин към момента се стреми да присвои Кант и работата му на практика непременно “, сигнализира Шолц.

Той бе безапелационен, че концепциите на Кант за човешките права и човешкото достолепие, както и мислите му за войната и мира, не могат да се съчетаят с войната и с това, което Путин практикува в страната си. " Руските офанзиви и опустошения в Украйна символизират предпочитание за опустошение, което малко на брой от нас в Европа на XXI век биха сметнали за допустимо заради неговия остатък “, счита политикът.

 

По-рано губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов означи, че Кант е " съветски трофей, както всичко останало в Калининградска област “.

В началото на годината самият Путин загатна, че измежду философските писатели Николай Бердяев и Имануел Кант са му близки.

 

Имануел Кант е родом от столицата на Прусия - Кьонигсберг - понастоящем Калининград.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР