На три различни локации – къщите в квартал Вароша, Градската

...
На три различни локации – къщите в квартал Вароша, Градската
Коментари Харесай

Три артистични проекта се откриват на 12 април на различни локации в Благоевград

На три разнообразни местоположения – къщите в квартал Вароша, Градската художествена изложба и Регионалния исторически музей, на 12 април ще бъдат открити няколко изложения на разнообразни създатели.  

В 12:00 часа в двора на къща-музей „ Георги Измирлиев-Македончето “ в квартал Вароша ще бъде формалното разкриване на плана „ Стаички “. В този план няколко къщи във възрожденския квартал уютно ще приютят креативните хрумвания на седем млади създатели: Александър Лазарков, Зоран Мише, Калина Мавродиева, Катерина Димитрова, Кристина Маркова, Юлий Таков, Явор Костадинов. Камерните независими изложения с авангарден прочит по неповторим метод се вписват в атмосферата на старинния квартал. Този план има към този момент своята история в Благоевград, куратор е известният благоевградски създател Сашо Стоицов. Тазгодишното издание е под надпис „ Различно пространство “.

В 17:30 часа, в Регионалния исторически музей ще се открие галерия на Вили Костова, чиято пристрастеност е да изобразява цветя. Затова и изложбата е наречена „ Цветница “. Освен че прави отпратка към идния християнски празник Цветница, авторката подчертава и върху христянските добродетели като посредством картините си желае да подкрепи доброволческата кухня за нуждаещи се към църквата „Св. Николай Чудотворец“ в квартал Грамада.

В 18:00 часа, в огромната зала на Градската художествена изложба е откриването на независимата галерия на Любима Бърдарова „ Природни положения “. Както подсказва заглавието, природата е в основата на вдъхновенията за тази галерия. По думите на авторката „ това са тези спектакли на натурата, които стопират дъха ни и основават илюзията за отваряне на нови пространства. Състояния, които са мимолетни, неуловими, ефирни или мощни, завладяващи или унищожаващи. “

Всеки е добре пристигнал на формалните откривания или може да прегледа в идващите дни препоръчаните естетически провокации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР