На снимката: астронавтката Ан МакКлейн по време на космическа разходка

...
На снимката: астронавтката Ан МакКлейн по време на космическа разходка
Коментари Харесай

Първото космическо престъпление? Астронавтката Ан МакКлейн бе обвинена от нейната съпруга, че е влязла в банковия и́ акаунт!

На фотографията: астронавтката Ан МакКлейн по време на галактическа разходка през март 2019-та година. Photo credit: NASA

Американската астронавтка Ан МакКлейн, която хвърча до Международната галактическа станция в интервала сред декември 2018-та година и юни 2019-та година, е обект на следствие. 

МакКлейн е упрекната в това, че до момента в който е била на МКС, е влизала в банковия акаунт на нейната брачна половинка Съмър Уордън. Двете са се оженили през 2014-та година, само че в този момент са в развой на бракоразвод. 

Новината също по този начин трансформира МакКлейн в първата астронавтка на НАСА, за която намерено се знае, че е лесбийка. Сали Райд, първата жена на Съединени американски щати, която хвърча в космоса и третата жена-космонавт след Валентина Терешкова и Светлана Савицкая, бе също лесбийка, само че тя съумя да скрие този факт до деня на нейната гибел.

“Недвусмислено декларирам, че няма истина в тези изказвания ”, оповести МакКлейн в Туитър. “Ние прекосяваме през мъчителна и персонална разлъка, която, за жалост, е към този момент в медиите. Оценявам вашите изливи на поддръжка и ще запазя безмълвие до края на следствието. Имам цялостна убеденост в следствения развой ”.

Разбира се, както във всеки случай, по този начин и в този би трябвало да се следва максимата – почтен до доказване на противното. Ако въпреки всичко МакКлейн бъде приета за отговорна, тя ще се трансформира в първия астронавт, направил закононарушение, до момента в който е летял в космоса.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР