На представяне на управленската програма днес лидерът на Спаси София

...
На представяне на управленската програма днес лидерът на Спаси София
Коментари Харесай

Борис Бонев: Изготвихме План за управление на София за 8 години

На показване на управническата стратегия през днешния ден водачът на " Спаси София " Борис Бонев сложи за цел изборна победа още на първи тур и основен приоритет - огромни вложения за оправяне на инфраструктурата в кварталите на София.

" Обединихме се стотици хора, с цел да създадем План за ръководство на града за идващите 8 години ", разясни Бонев пред " Дневник ". Един мандат няма да е задоволителен, по думите му, с цел да се осъществят на всички места в София рите съществени целта в Плана.

Модернизацията на кварталите е първият и включва изцяло възобновяване на инфраструктурата, а не " работа на парче ", както е в този момент. Вторият приоритет е транспарантно и почтено ръководство и прекъсване на корупционните схеми в Столичната община. " Казваме стига на това София да е персонален банкомат на малко на брой. София ще бъде град за всички ", акцентира Бонев. Третият е градът да стане чист, зелен и проспериращ. Особен фокус ще има върху ръководството на отпадъците и чистенето на улиците, за което в този момент общината заплаща 250 млн.лева годишно, а " резултат просто не се вижда по улиците ".

На представянето на Плана на " Спаси София " в пешеходната зона на ул. " Съборна " пристигнаха и общински съветници от " Демократична България " и специалисти от " Екипът на София " на арх.Любо Георгиев.

" Ако се стигне до съгласие за взаимно явяване на локалните избори през есента, това ще са целите, които ще са разпознати от евентуалната коалиция с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", уточни Бонев. Дали той ще е претендентът за кмет на София към този момент не е ясно, " напълно скоро ще се разбере, в случай че се явяваме дружно, кой ще е претендентът за кмет ", отговори той, като добави, че е оптимист за претендентите и за районни кметове, и за общински съветници, които ще бъдат разпознати и признати от софиянци.

Политическата конюнктура на национално равнище ще се отрази и на локалните избори, само че Бонев увери софиянци, че ръководството на ГЕРБ в София завършва. " Не единствено се борим против този модел, който изсмуква парите и капацитета на София, само че и същински го ненавиждаме. Ние сме всичко, което те не са ", добави той.

Инж. Кристиян Христов, специалист по превоза на партия " Спаси София ", показа ограничения за облекчение на трафика и решение на казуса с паркирането. Вече са набелязани над 20 терена за създаване на монтажни паркинги в " Люлин ", " Младост ", " Овча купел ", " Подуяне "... Те ще се финансират с приходите от платеното паркиране на ЦГМ и ще има хиляди нови места. " Целта е да се улесни придвижването, само че и изрично да почистим тротоарите и зелените площи от безсистемно паркирани коли ", съобщи инж. Христов. Той се зарече, че първата мярка ще бъде промяна и бистрота в ЦГМ.

Друга цел е връщане на естествените дадености на София назад на столичани. " Емблемите на София като планината Витоша и къпалнята " Мария Луиза " сега са недостъпни за софиянци и тънат в съсипия. Юристите ни изготвиха юридически разбор с ясни стъпки за тяхното връщането в общински ръце, тъй че жителите да се възползват от неповторимите естествени дадености на София ", закани се юристът Христо Копаранов от новата партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР