На повече от 1 млн. лева са оценени щетите, нанесени

...
На повече от 1 млн. лева са оценени щетите, нанесени
Коментари Харесай

Бурята, която удари община Антоново, е нанесла щети за над 1 милион лева

На повече от 1 млн. лв. са оценени вредите, нанесени от естествената буря в Антоновско. В края на юни в 33 обитаеми места в общината бе оповестено бедствено състояние, поради поройни дъждове и разразилата се над района стихия. Оценката е за развалени или напълно унищожени съществени инфраструктурни обекти. Това уточни за Българска телеграфна агенция зам.-кметът на Антоново Исмаил Ибрямов.

Природната буря събори три моста - два пешеходни и един за коли в с. Стеврек, улук край с. Стара речка, а придошлите води отнесоха настилката в огромна част от засегнатите села.

С направената оценка от общинската комисия по бедствията и повредите ще се кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия към Министерски съвет. В момента екипи работят по правенето на планове, добави Ибрямов.

Извън оценката остават вредите, нанесени на физическите лица. Все още чиновници на Социални грижи разказват парцелите и провалите в семействата. По думите на зам.-кмета, хората са почнали да възвръщат повредите - подвигат се огради, препокриват се покриви. Селскостопанска продукция няма да има - малко на брой ще сеят още веднъж зеленчуковите си градини.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР