На Острова е открит още един нов вариант на коронавируса,

...
На Острова е открит още един нов вариант на коронавируса,
Коментари Харесай

Лондон алармира за още един мутант на COVID-19

На Острова е открит още един нов вид на ковид, който е даже по-лесно пренасящ се и по-силно мутирал от първия мутирал вариант, открит по-рано във Англия, стана ясно от изказване на министъра на опазването на здравето Мат Ханкок, представен от Ройтерс.

Този щам-мутант на ковид е бил открит в ново изследване на Оксфорд.

" Открихме два случая на още един нов вариант на ковид тук във Англия “, сподели той на брифинг за медиите.

Ханкок уточни, че и двата са контактни случая на хора, пътували от Южна Африка през последните няколко седмици.

" Този нов вид е мощно притеснителен, защото се предава още по-силно и наподобява е мутирал повече от първият нов вариант, който беше открит във Англия, “ сподели Ханкок.

И двата разновидността на ковид споделят разновидност в една и съща област. Има и известия, че повече младежи са се разболявали в Южна Африка от тамошния вариант на ковид.

Здравният министър уточни, че в границите на последната седмица случаи на инфектирани с COVID-19 в сраната са се усили с 57%.

" Ниво 3 на изключителни противоепидемични ограничения не е задоволително за надзор на новия вид. Това не е догадка, това е реалност ", уточни Ханкок.

" Следователно е належащо да се сложи множеството елементи на Източна и Югоизтока Англия в равнище 4 ", сподели здравният министър.

" Незабавно би трябвало да бъде подложен под карантина всеки в Обединеното кралство, който е бил в Южна Африка през последните две седмици и всеки, който е бил в непосредствен контакт с някой, който е бил в Южна Африка през последните две седмици! ", заключи Мар Ханкок.

Британското държавно управление също по този начин реши да сложи " незабавни ограничавания " за пътувания от Южна Африка. " Тези ограничения са краткотрайни, до момента в който ние проверяваме в допълнение този нов вариант ", акцентира здравният министър.

Полетите от Обединеното кралство до Южна Африка ще бъдат прекратени, откакто във Англия е открит втори вид на COVID-19, оповестиха локалните медии.

Досега над 60 страни стопираха полетите си към и от Обединеното кралство вследствие на новите разновидности на вируси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР