На излизане от гаража го задържахме. Цяла нощ в гаража

...
На излизане от гаража го задържахме. Цяла нощ в гаража
Коментари Харесай

Ясен е тарторът на бандата, въоръжила се като за световна война! Проверяват как оръжията са излезли от завод Арсенал

На излизане от гаража го задържахме. Цяла нощ в гаража оперативни служители на реда вършиха претърсвания и извивания.

``
реклама

В утринните часове приключи всичко.  Това разкри прокурор Евгения Станкова по време на изключителни брифинг на ГДБОП по отношение на голямото количество боеприпаси, което откриха в няколко бандитски бърлоги, представена от Блиц.
 


" Лицето, притежател на склада, е арестуван. Той е същият, който преди време бе изловен с 50 „ Узи “. Голям размер от оръжия и гърмеж. А това основава заплаха за хората и популацията, в случай че същият не бе открит и конфискуван ", сподели още Станкова.

" Всичко стартира от оперативна информация, която получихме от септември 2017 незаконна група, която се занимава с придобиване, съхранени и продажба на оръжия.

Общо девет адрес бяха претърсени. Седем лица за арестувани. Това стана по врем на самата договорка, която бе през вчерашния ден. В тях намерихме 17 автомата Калашник, 15 револвера и 12 дула ", разясни още прокурор Станкова.

Блиц написа, че въпросният главатар, арестуван преди време с 50 „ Узи “, се споделя Йордан Йорданов.

" За нас е чудно по какъв начин тези оръжия са излезли от цех " Арсенал ". Ние имаме безапелационни доказателства, че точно от там аз излезли повече муниции ", сподели пък Ивайло Спиридонов.

" Ще възложим инспекция на целия цех „ Арсенал ” в Казанлък. Продължаваме да работим по какъв начин е изнасяно оръжието от завода „ Арсенал ”-Казанлък. Имало е вътрешен метод. Оръжието изрично е излязло по незаконен метод от завода ", съобщи Гешев.

По думите му източникът на казуса е изнасянето.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР