На днешния ден преди четири години рано сутринта хърватската столица

...
На днешния ден преди четири години рано сутринта хърватската столица
Коментари Харесай

Четири години от голямото земетресение в Загреб

На днешния ден преди четири години рано сутринта хърватската столица Загреб беше разлюляна от земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер, напомнят хърватски медии. Досега в Загреб са ремонтирани към 3000 здания и къщи, само че построяването на заместващи фамилни къщи в северните елементи на града върви постепенно.

Щетите от земетресението, което е най-голямото в Загреб от 1880 година, бяха оценени на 11,6 милиарда евро, отбелязва хърватската национална телевизия ХРТ. Един човек изгуби живота си при земетресението, а към 25 000 жилищни здания, фамилни къщи, просветителни, културни и здравни институции бяха разрушени.

Към момента в Загреб се работи на 425 обекта, по-голямата част от които са ремонт на здания, 212 градежа на здания изчакват намирането на реализатори, а 155 са в развой на планиране.

Едва тази година фамилии получиха нови домове, а до края на лятото се чака да бъдат довършени още 41 къщи, отбелязва хърватската редакция на районната телевизия Ен 1.

Хърватското държавно управление е изплатило 1,03 милиарда евро от Фонда за взаимност на Европейския съюз по плановете за възобновяване след земетресението в Загреб и земетресението от декември същата година в Петриня с магнитуд 6,2, при което починаха седем души и трийсет бяха ранени. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР