На 29 януари Търговище ще отбележи 146 години от Освобождението

...
На 29 януари Търговище ще отбележи 146 години от Освобождението
Коментари Харесай

Търговище ще отбележи 146 години от Освобождението си

На 29 януари Търговище ще означи 146 години от Освобождението си от османско робство, оповестиха от пресцентъра на локалната администрация.

В 11:30 часа в празничния ден, пред Морената в квартал „ Вароша “, ще се състои обред за поднасяне на венци и цветя в памет на починалите за свободата на града ни.

В 11:45 часа ще бъде отслужена панихида в църквата „ Св. Успение на Пресвета Богородица “, а в 12:00 ч. камбанен звън от двата православни храма ще огласи Търговище.

В програмата пред Морената ще се включи Духов оркестър „ Васил Абрашев “ към Община Търговище, а почетен часовой ще дадат представители на Патриотичен клуб „ Възраждане “.

Концерт , отдаден на годишнината от Освобождението, провеждат Вокално-инструментален състав „ Златни зари “. Той ще стартира в 17:00 ч. , в зала №2 на читалището в Търговище.

Регионалният исторически музей също приготвя разнообразни прояви по случай годишнината. От 22 до 26 януари Музейният учебен център отваря порти, с цел да посрещне възпитаници от пети до осми клас в границите на просветителната самодейност „ Пътят към свободата “. Децата ще имат опция да научат за разнообразни обстоятелства и персони, свързани с града ни и неговото Освобождение.

От 17:00 часа на 25 януари в Славейковото учебно заведение ще бъде открита и изложбата „ Реликви на свободата “.

По традиция в самия празничен ден отворено с вход „ Свободен “ ще бъде Славейковото учебно заведение. Гражданите ще могат да го посетят сред 09:30 и 16:30 часа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР