На 27 януари, в рамките на Витоша зимен фест, посветен

...
На 27 януари, в рамките на Витоша зимен фест, посветен
Коментари Харесай

Състезатели по ски алпинизъм от Банско завоюваха призови места

На 27 януари, в границите на Витоша зимен фест, отдаден на Световния ден на снега, състезатели в ски алпинизъм, в това число представители на клуб " АлПиринСки " от Банско, потвърдиха своето майсторство макар провокациите, които предложило неприятното време. Поради неподходящите условия уредниците редуцираха трасето, включвайки 3 изкачвания и 2 спускания с обща дължина от 5,7 километра.

Първото място завоюваха Никола Калистрин и Ивона Михайлова, представители на " АлПиринСки " -Банско. На второ място се класира Михаела Димитрова, а трето място заеха Верадина Начева и Иван Геров, всички от клуба в Банско.

В неделя, Витоша сътвори по-гостоприемни условия и даде опция за сполучливото осъществяване на второто държавно състезание по ски алпинизъм за сезона. Събитието включваше съревнование в спринт, което извърши с механически провокации, налагащи на състезателите да употребяват всички аспекти на ски алпинизма - експедитивност, скоростна устойчивост, техника на вървене със ски и по обувки, както и умения при разнообразни типове напредване и каране на слалом.

Отново, с изключителни достижения, Ивона Михайлова и Никола Калистрин от " АлПиринСки ", Банско, се подредиха на върха на подиума като първенци. Второто място беше извоювано от съотборниците им Верадина Начева и Иван Геров.

Състезателите на клуб " АлПиринСки " още веднъж потвърдиха своята водеща позиция в дисциплините на ски алпинизма, демонстрирайки висок професионализъм и ангажираност в този извънредно сложен спорт.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР