На 18 април 1955 г. умира Алберт Айнщайн, геният, който

...
На 18 април 1955 г. умира Алберт Айнщайн, геният, който
Коментари Харесай

Айнщайн дава двете си най-известни рецепти за щастлив живот като бакшиш на пощальон

На 18 април 1955 година умира Алберт Айнщайн, геният, който промени метода, по който разбираме действителността, и проправи пътя за развиването на физиката в региона на изкуствения разсъдък

На 18 април 1955 година умира Алберт Айнщайн, геният, който промени метода, по който разбираме действителността, и проправи пътя за развиването на физиката в региона на изкуствения разсъдък, квантовите компютри или даже инструментите, които използваме в всекидневието си, като GPS.

Когато не е бил ангажиран с разгадаването на тайните на Вселената, физикът е споделял мъдрости по ежедневни въпроси. Две бележки със препоръки за благополучен живот, които той дава вместо бакшиш на куриер в Токио през 1922 година, са продадени на търг през 2017 година за 1,5 млн. $.

" Тихият и непретенциозен живот носи повече благополучие, в сравнение с преследването на триумф и непрекъснатото безпокойствие, обвързвано с него ", гласи едната записка.

" Има ли воля, има и метод ", написа във втората.

Айнщайн преди малко е бил известен, че ще получи Нобелова премия за физика, и по тази причина съгласно сведенията споделил на пощальона, който му изпратил известието в хотелската му стая в Токио, че в случай че има шанс, тези бележки ще костват доста повече от елементарен бакшиш.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Думите на Айнщайн са написани десетилетия преди да стартират да се популяризират книгите за самопомощ и препоръките на ментори.

Но за какво Айнщайн е имал тези мисли? Някои считат, че той може би не е бил доста удовлетворен от пътя, който е поел по това време, когато е обикалял света като звезда в региона на физиката.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР