На 17 май 1954 г. Върховният съд изложи нов прецедент:

...
На 17 май 1954 г. Върховният съд изложи нов прецедент:
Коментари Харесай

70 години след Браун срещу Борда, Америка е едновременно по-разнообразна — и по-сегрегирана

На 17 май 1954 година Върховният съд изложи нов казус: Разделно, само че равнопоставено няма място в американските учебни заведения.

Посланието на Браун против Борда на образованието беше ясно. Но 70 години по-късно въздействието на решението към момента е предмет на спор. Наистина ли американците сложиха завършек на сегрегацията на процедура, освен по закон?

Отговорът е комплициран. Училищата в Съединени американски щати през последните десетилетия станаха доста по-разнообразни и, по някои индикатори, по-сегрегирани, съгласно разбор на Асошиейтед прес.

От една страна, броят на черно-белите възпитаници, които вървят на учебно заведение съвсем извънредно с възпитаници от същата раса, е най-нисък за всички времена.

От друга страна, голям дял цветнокожи възпитаници към момента вървят в учебни заведения, в които съвсем няма бели възпитаници. Испаноезичната сегрегация в този момент е по-лоша, в сравнение с през 60-те години. По-специално, най-големите учебни квартали в страната са очевидци на повишаване на сегрегацията от 90-те години на предишния век, съгласно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР