На 16 септември за втора поредна година русенци ще могат

...
На 16 септември за втора поредна година русенци ще могат
Коментари Харесай

Второто издание на Фестивала на торта Гараш ще бъде през септември

На 16 септември за втора поредна година русенци ще могат да се включат в шоколадовия празник - Фестивал на тортата Гараш.

И този път той се провежда от Община Русе, Оперативна програма " Русе арт ", като в подготовката интензивно са включени и представители на бизнеса и локалните културни институти.

Гостите на събитието ще имат опцията да преживеят персонално страстта и да се пренесат в атмосферата на времето на Коста Гараш - основателя на рецептата на едноименния сладкиш. За деца и възрастни ще се проведат състезания, надпревари, кулинарни работилници и демонстрации.

В програмата се включват и Държавна опера - Русе, Регионален исторически музей - Русе, Държавен спектакъл „ Сава Огнянов “ и други млади и дейни запалянковци, които с активността си трансформират образа на Русе всеки ден.

Кулминацията за жителите и гостите на града ще е концертът на международно известния реализатор от 90-те години – НАНА, на кея.

Фестивалът на торта Гараш съответствува със изявите на спортни клубове от няколко европейски страни в границите на плана „ Sports for Green Deal “, осъществен по стратегия Еразъм+Спорт. В тази връзка събитието ще събере още повече гости и ще се трансформира в двоен празник за града.

Община Русе има предпочитание Фестивалът на торта Гараш да се утвърди като годишен и тематичен за района. Очаквайте скоро и подробна стратегия за събитието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР