На 13 септември 2021 година на улица Хаджи Димитър“ в

...
На 13 септември 2021 година на улица Хаджи Димитър“ в
Коментари Харесай

Справедлива ли е присъдата за шофьора, причинил смъртта на баща и две деца при катастрофа в Айтос?

На 13 септември 2021 година на улица „ Хаджи Димитър “ в Айтос стана пътен случай, който приключи със гибелта на татко и две деца , както и с тежки контузии на различен пасажер. Апелативен съд–Бургас удостовери присъдата от шест години „ отнемане от независимост “ за лидера на товарния автомобил „ Волво ФХ 400 4X2 Т “, който аргументи тежкия случай.

Товарният автомобил, ръководен от Валентин В., е превозвал 39 734,15 кг пшеница . Докато е изпълнявал десен завой, автомобилът е почнал да занася, което е довело до навлизането му в лентата за насрещно придвижване . При преобръщането на полуремаркето, то се удря в насрещно движещия се лек автомобил „ Волво ХЦ 60 “, внезапно прерязвайки го и причинявайки съдбовни последици за пасажерите в него.

Експертизата откри, че аргументите за случая включват неизправна спирачна система , претоварване на полуремаркето и недооценяване на изискванията на пътя, в това число наклона и идния завой.

Процесът е прегледан по реда на съкратеното правосъдно разследване , където в началото наказването на подсъдимия е понижено с 1/3. Впоследствие Апелативен съд–Бургас променя присъдата, като акцентира, че действието е осъществено от несъобразителност. Съдът лишава Валентин В. от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от 9 години.

Това решение предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.

КНСБ с притеснителни данни: Над 200 000 нарушавания на правото на труд у нас единствено за година!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР