На 12 март /вторник/, от 14 ч., в сградата на

...
На 12 март /вторник/, от 14 ч., в сградата на
Коментари Харесай

На 12 март в Генерал Тошево ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на област Добрич

На 12 март /вторник/, от 14 ч., в постройката на община Генерал Тошево, зала „ Дора Габе “3, ще се организира публично разискване на Концепцията за интегрирано териториално развиване “. Срещата се провежда от Областния информативен център – Добрич по отношение на процедурата за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027.

В създаването на концепцията Агенция „ Пътна инфраструктура “ взе участие с предложение за главен ремонт на близо 30 км третокласни пътища. Те са препоръчани за финансиране по програмата и в случай че бъдат утвърдени със средства от европейските фондове ще се ремонтират към 12 км от път III-2903 Генерал Тошево - Къпиново - Изворово - Красен - Росица - Лозница /в сектора Генерал Тошево – Изворово/ и почти 18 км от път III-2904 в сектора Кардам – Спасово.

Общата индикативна стойност на плановете включени в концепцията е 61 603 856 лева с Данък добавена стойност. Предложените ограничения за инвестиция ще доведат до доста възстановяване и рационализация на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Добрич, ще се увеличи пътната сигурност и ще се ограничи отделянето на нездравословни излъчвания на парникови газове. По-добрата пътна инфраструктура ще спомогне за увеличение на вложенията в района, основаването на нови работни места и ще даде опция за по-голям избор на жителите от района до здравни и просветителни услуги. Заложените планове ще подтикват и развиването на културния и морски туризъм.

С реализацията на концепцията ще се подкрепи развиването на трансграничното съдействие, посредством подобряването на експлоатационното положение на път III-2904, който посредством първокласния път I-9 Дуранкулак - Варна обезпечава бърз достъп на жителите на област Добрич до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “. С плануваните действия по ремонт на пътните сектори и връзката им с път II-29 Кардам – Добрич ще се подобрят връзките с Република Румъния посредством Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Йовково “.

Публичните съвещания се реализират и посредством онлайн анкети. Всеки, който желае да поддържа концепциите за развиване на района, може да попълни и подаде онлайн анкета до 20 март на електронната поща на Областен информативен център – Добрич: [email protected].

Получаването на поддръжка е едно от изискванията за одобрение на концепцията и ще способства за увеличение на опцията плануваните обекти да бъдат изпълнени със средства от Европейските структурни и капиталови фондове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР