Мястото е обезопасено, а от общината увериха, че ще изпратят

...
Мястото е обезопасено, а от общината увериха, че ще изпратят
Коментари Харесай

Не е ясно чия собственост е шахтата, в която падна дете в Пловдив

Мястото е обезопасено, а от общината увериха, че ще изпратят наставления до всички, които стопанисват шахти в регион " Тракия ", където стана случаят
Все още не е ясно чия е благосъстоятелност е шахтата в Пловдив, в която през вчерашния ден пропадна 6-годишно дете. Говорител на EVN посочи пред , че тя не съществува в техните регистри. Кметът на район  " Тракия ", където стана случаят, пък съобщи, че няма указател, в който да са обозначени всички сходни уреди. От районното кметство обаче увериха, че в най-скоро време шахтите ще бъдат обезопасени.

Момчето пропадна вчера в шахта на бул. " Освобождение " против кметството на р-н " Тракия " в града на тепетата. Говорителят на EVN Петър Костадинов посочи, че колекторът не е в техните регистри и че вътре има уреди на най-малко пет-шест търговски компании:

" Не, това оборудване не е на EVN Топлофикация. То не съществува в нашите регистри, проверявахме го през вчерашния ден до късно. Това е колектор с най-малко 5-6 разнообразни търговски компании - вътре има оптични кабели, ВиК тръби и т. н. Ние не използваме тази шахта, с цел да обслужваме нашите уреди ". 

Очевидец на случая описа пред публичната телевизия, че капакът е бил отместен. При обиколка на телевизионния екип из регион " Тракия " се оказва, че има още няколко недобре обезопасени шахти. От общината увериха, че ще изпратят наставления до всички, които стопанисват шахти в региона.

" Ще има наставления към всички частни сдружения, които имат шахти на територията на регион " Тракия ", да бъдат тествани, сервизирани и обслужени, в случай че има нужда. Още през днешния ден ще бъдат направени наставления, ще бъдат огледани и всички общински шахти. В най-кратки периоди считаме да свършим тази работа ", обеща кметът на региона Георги Гатев.

Панчо Илиев - индивидът, който е станал очевидец на случая, а след това е избавил детето, описа, че със сина му били в автомобила си, когато видели момченцето да изчезва, до момента в който вървяло дружно с майка си:

" Вървяха и детето изчезна, и сина ми се развика: " Тате, детето изчезна! ". И той погледна, и детето беше в тая шахта, която като виждам е 4-5 метра. Някакъв невъобразим шанс, че детето е крепко - има железа тука. Много мъчно го спасихме изобщо, тъй като то не искаше да се качва, не искаше никой да го допира ". 

Пропадналото посред пешеходната алея на бул. " Освобождение " дете било извадено, като за благополучие се разминало единствено със мощен уплах. 

" Най-важното в тази ситуация е да кажем, че детето е добре и няма тежки пострадвания. Екипите на пожарната, полицията и незабавна помощ са реагирали незабавно и са оказали помощ на момченцето и майката. Още през днешния ден шахтата, ще бъде обезопасена ", съобщи тази заран пред районният кмет Георги Гатев.

Друг очевидецът - Красимир Каракашев, пък съобщи, че детето е със специфични просветителни потребности.

След случая мястото на инцидента беше оградено с лента, камъни и клони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР