Мотивът на германската полиция е, че центърът подкрепя Хизбула. Позовавайки

...
Мотивът на германската полиция е, че центърът подкрепя Хизбула. Позовавайки
Коментари Харесай

Масиран обиск в обекти на Ислямския център в Хамбург

Мотивът на немската полиция е, че центърът поддържа Хизбула. Позовавайки се на изказване на немското министерство на вътрешните работи, DW оповестява, че Ислямският център в Хамбург (IZH) е обвинен в „ деяние против конституционния ред и поддръжка на терористичната организация Хизбула “. Пояснява се, че претърсванията са осъществени в търсене на доказателства за връзки сред IZH и Хизбула. За момента няма задържани.

Министърът на вътрешните работи Нанси Фесер сподели, че IZH от дълго време е под наблюдението на силите за сигурност и се счита за ислямистка организация. „ Във време, когато доста евреи се усещат застрашени, е значимо да кажем, че не толерираме ислямистка агитация или антисемитска и антиизраелска пропаганда “, сподели Фесер.

Общинският консултант в Хамбург Анди Гроте назова акцията " мощен удар " против IZH. Политикът от социалдемократическата партия уточни, че разследващите служби в Хамбург от дълго време предизвестяват за „ екстремистките трендове “, развивани от IZH, а федералното вътрешно министерство упорства мощно за възбраната на центъра.

„ Колкото по-скоро IZH изчезне от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР