Москва. Идентифицирането на нов щам на коронавирус, наречен Омикрон“ от

...
Москва. Идентифицирането на нов щам на коронавирус, наречен Омикрон“ от
Коментари Харесай

„Российская газета“: Как различните страни подходиха към новия щам „Омикрон“

Москва. Идентифицирането на нов вариант на ковид, наименуван „ Омикрон “ от Световната здравна организация, докара до по-строги правила за пътешестване сред другите страни. Така 27 страни от Европейски Съюз взеха решение да спрат всички полети от седем африкански страни: Република Южна Африка, Ботсвана, Есватини (Свазиленд), Лесото, Мозамбик, Намибия и Зимбабве. Подобни решения бяха взети в Съединени американски щати, Австралия, само че описът на страните, с които въздушният трафик е стеснен, е малко по-различен, написа “Российская газета “ .

Испания стартира да изисква от пасажери от страни, изложени на риск негативен PCR тест от всички, изработен в границите на 78 часа след прекосяване на границата, без значение от имунизационния статус на пасажера.

Португалия разшири това предписание като цяло за всички, идващи в страната, даже от епидемиологично безвредни райони. Британските управляващи избраха малко по-различно решение, пасажерите към този момент би трябвало да създадат PCR тест два дни след прекосяване на границата и остават в изолираност от самото начало, до момента в който се получи резултатът.

Между другото, от 1 декември Испания ще приема единствено имунизирани пасажери от Англия и Северна Ирландия. Досега на пасажерите, идващи от там, беше позволено да влизат с негативен PCR тест, само че появяването на нов вариант на ковид промени разпоредбите.

Израел е стигнал най-далеч до момента. Властите на страната затвориха границите за всички чужденци. Смята се, че това ще помогне за закъснение на разпространяването на варианта „ Омикрон “, чийто първи случай към този момент е разпознат в Израел.

„ Влизането на непознати жители в Израел е неразрешено, с изключение на в случаите, утвърдени от специфична комисия “, се споделя в изказване от кабинета на премиера. Израелските жители също ще бъдат изправени пред редица ограничения; при завръщането си в страната те би трябвало да преминат PCR тест и да прекарат три дни под карантина (за неимунизираните този интервал е повишен на седем дни).

Припомняме, че нов вариант на ковид бе открит в Южна Африка. Според СЗО първият инфектиран с него е открит при започване на ноември. На Омикрон “, систематизиран от СЗО като „ вид, пораждащ безпокойствие “, се приписва повишаването на случаите в Южна Африка. Той провокира опасения по отношение на огромния брой разновидности, които го вършат евентуално по-инфекциозен и резистентен на ваксини.

Към момента са известни два случая на заразяване с новия вариант във Англия, два случая в Германия, по един в Италия, Белгия и Чехия. Има опасения, че е могъл да бъде донесен в Дания и Нидерландия, като на летището в Амстердам коронавирусът е открит при повече от 60 пасажери, идващи от Южна Африка, само че лекарите към момента не са открили с кой вариант са инфектирани.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР