Морето изхвърли мъртви медузи по плажната ивица между Поморие и

...
Морето изхвърли мъртви медузи по плажната ивица между Поморие и
Коментари Харесай

Морето изхвърли мъртви медузи ден след бурята - Общество

Морето изхвърли мъртви медузи по плажната линия сред Поморие и Несебър ден след мощната стихия.

Феноменът не е нов, само че мащабът му в никакъв случай не е бил толкоз огромен, разясняват локални поданици пред bTV.

На места водата се е отдръпнала с няколко метра във вътрешността.

Наред с останалите вреди, ураганният вятър е изпочупил несетки надгробни плочи в гробището в Бургас, оповестява Българска телеграфна агенция.

Бурята е съборила и остарели дървета в парка.

Вятърът беше със скорост над 100 км/ч. Част от изкоренените дървета, счупени клони и съборени огради паднаха върху коли. Бяха съборени електрически стълбове, указателни табели, има преобърнати пейки. Населени места останаха без ток. На места той към момента не е възобновен.

В Поморие, където вредите са най-тежки, е в действие отчасти бедствено състояние.

Буря вилня не единствено в Бургаско.

През целия сегашен ден продължи премахване на повредите по електропреносната мрежа в Смолянска област . В по-голямата част на региона електрозахранването е възобновено. Утре децата от девинския квартал Настан няма да учат поради опустошения покрив на учебно заведение " Свети Кирил и Методий ", заяви БНР.

В Девин има отнесени покриви.

" Имаме много вреди, в учебните заведения - в Настан и в Грохотно, и в детската градина в Грохотно - на втория етаж са счупени прозорците от южната страна на постройката. В учебното заведение в Настан на следващия ден няма да учат, защото ще би трябвало да предприемем дейности по обезопасяването на прозорци, покривът ще би трябвало да се оправи, таман му бяхме правили ремонт. Проблемите са и по жилищни здания, по покривите. Всяка пета-шеста къща има някакви вреди, било от обърнати керемиди, а в Настан 3-4 къщи имат по-сериозни вреди “, сподели кметът Здравко Иванов.

Повредени покриви на здания има и в община Борино, а мощният вятър е изкоренил големи дървета в близкия до селото резерват Кастракли.

В Силистренско мощен вятър събори дървета и счупи клони. Днес няма усложнения на придвижването, твърди регионалното пътно ръководство.

В Русе скоростта напразно по обяд е достигала над 120 км/час, а в ранния следобяд е намаляла до към 100 км/час. Отправено бе щормово предизвестие до капитаните на кораби по река Дунав. Игнатов изясни, че има сигнали за паднали дървета и клони в Русе, както и за наранени от тях няколко автомобила. Екипи работят по разчистването.

Част от село Бъзън е без ток поради щета в трафопост. Работи се по отстраняването на казуса.

По пътя сред селата Хотанца и Долно Абланово е паднало дърво, което е отстранено.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР