Моменти на обич и слънчеви усмивки подариха на артистите от

...
Моменти на обич и слънчеви усмивки подариха на артистите от
Коментари Харесай

Образователни концерти на Операта в Мартен и Николово

Моменти на любов и слънчеви усмивки подариха на артистите от Държавна опера – Русе децата от град Мартен и село Николово.

Годината стартира щастливо с три вълнуващи представления на детския театър „ Приказка за вълшебната флейта “ за най-малките фенове на класическото изкуство там.

На 15 януари Русенска опера гостува на лъчезарните деца от ОУ „ Отец Паисий “ – гр. Мартен, а на 16 януари в китното село Николово на очарователните малчугани от ДГ „ Приказен свят “ и учениците от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Най-новият детски театър на Държавна опера – Русе „ Приказка за вълшебната флейта “ е ориентиран към децата във възрастовите групи от 3 до 11 години и е първият опит на артистите и инструменталистите от Русенската опера за провокиране на вниманието на толкоз дребни деца върху класическата музика.

 С присъединяване на повествовател, отбор от инструменталисти (флейта, цигулка, виола и фагот), балетни актьори, както и оперни актьори – солисти, в тази нова просветителна стратегия под формата на музикално-танцово-пантомимичен театър в резюме е показан приказният сюжет на операта „ Вълшебната флейта “ на В. А. Моцарт.

Децата бяха разчувствани и доста въодушевени да се срещнат с артистите и да се срещнат с музикалните принадлежности от близко. С любознание и възхита попиваха всеки миг от представлението, а след края му бяха нетърпеливи да се снимат с всички от състава на Русенската натрупа.

Артистите на Русенския оперен спектакъл са нетърпеливи за последващи още по-вълнуващи срещи с малчуганите, с цел да им опишат още приказни истории от света на музиката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР