Молдова ще ограничи броя на дипломатите от Русия, акредитирани в

...
Молдова ще ограничи броя на дипломатите от Русия, акредитирани в
Коментари Харесай

Молдова ограничава броя на руските дипломати, акредитирани в Кишинев

Молдова ще ограничи броя на дипломатите от Русия, упълномощени в Кишинев. Това заяви през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи и европейската интеграция Нику Попеску, съобщи молдовската новинарска организация МОЛДПРЕС, представени от Българска телеграфна агенция.

" В продължение на доста години, даже десетилетия наред сме очевидци и обект на някои много враждебни типове действия и политика от страна на Руската федерация. Някои от тях бяха реализирани в това число и посредством посолството на Руската федерация в Кишинев. Съвсем неотдавна видях информация за несъразмерен брой антени. Според нас е доста значимо дипломатическите служби на нашата страна, само че и на други страни, да се концентрират върху развиването на положителните връзки. Или когато огромна част от дипломатическото наличие на друга страна е ориентирано към старания за дестабилизиране на страната ни и дейности, които не са част от общоприетите способи на работа на някои дипломатически служби, постигнахме общо единодушие с институциите и лицата, вземащи политически решения, за нуждата от ограничение броя на упълномощените дипломати от Руската федерация в Република Молдова, с цел да се сътвори обстановка, в която да има по-малко лица, които работят за дестабилизиране на ситуацията в нашата страна ", сподели той.

Официалният представител на Молдова добави, че решението е било обявено и на управляващите в Москва.

Местен ефирен канал разгласява през вчерашния ден журналистическо следствие за съществуването на система от приемници на покрива на посолството на Русия в Кишинев. Представени бяха няколко души, които биха могли да бъдат забъркани в шпионски дейности в нашата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР