Можете ли да си представите колко точно са 97 трилиона

...
Можете ли да си представите колко точно са 97 трилиона
Коментари Харесай

Вижте колко са всичките пари на света

Можете ли да си визиите какъв брой тъкмо са 97 трилиона $? Именно толкоз са всички пари в света. И с цел да е по-ясно може да се каже, че те са тъкмо 97 531 284 700 000 долра.
На толкоз ги пресмятат от Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Щатите към 31 декември. В данните на структурата са включени всички средства на 195 страни по света.
А в самата сметка влизат така наречен необятни пари. Те отразяват парите в обращение, срочните и безсрочните депозити, средствата на небанковите финансови институции, на страната и локалната власт, както и някои други финансови принадлежности. Всички те са конвертирани в щатски долари по курс към датата на събиране на информацията.
Според изчисленията Китай държи малко над ¼ от парите в света с размер от общо 25, 240 трилиона $ (бел.ред.: данните за нея са към октомври 2017, а не към декември същата година). По този индикатор страната изпреварва с над 10 трилиона $ най-голямата стопанска система - Съединени американски щати, която е на второ място с 14 трилиона $.
На трето място е Европейският съюз (ЕС) с общо 10,840 милиарда $. В топ 10 влизат още надлежно Япония, Германия, Англия, Франция, Южна Корея, Индия и Хонконг, като всички те държат повече от 1,700 трилиона $.
От страните в Централна и Източна Европа максимален размер пари държи Полша. Тя е на 30-та позиция с общо 374,300 милиарда $. По този индикатор тя изпреварва Австрия, Обединените Арабски емирства, Виетнам, Люксембург и Норвегия. 13 места по-надолу е Чехия със 190 милиарда $.
Изчисленията на Централно разузнавателно управление на САЩ демонстрират, че към края на 2017 година България държи повече пари от Хърватия, Йордания, Украйна, както и от Кипър и Словения. Страната ни е на 66-та позиция с 50,980 милиарда $. Преди нея са надлежно Словакия, Нигерия, Ирак и Макао.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР