Моето любимо ястие е мусаката. Може би, защото е нещо

...
Моето любимо ястие е мусаката. Може би, защото е нещо
Коментари Харесай

Линда Петкова: Обичам мусака, в нея се усеща любов

" Моето обичано ядене е мусаката. Може би, тъй като е нещо доста домашно, приготвено с обич и изисква дълго време, с цел да стане. Можеш да усетиш любовта в това ядене. Толкова разнообразни артикули се съчетават ", описа Линда Маккензи-Петкова по време на представянето на кулинарната ѝ книга " Кулинарният свят на Линда " в границите на фестивала " Пловдив чете ".
Прочетете още
Освен обичаната мусака в книгата ѝ участват и разнородни предписания - салати, супи, съществени ястия и сладки изкушения, обичани на фамилията ѝ.

" Те са скъпи, тъй като са ориентирани към хора, които не могат да ядат захар и глутен ", сподели тя. После върна лентата обратно и описа за първия си контакт с българската кухня. Цялото семейство кацнало на Летище София и всички били изтощени. Отправили се към дома на бабата и дядото на Кирил Петков, а там ги посрещнали с извънредно вкусни картофи соте.

" На мен доста ми се спеше, само че въпреки всичко оцених вкусната храна ", описа Линда Петкова през смях. Разкри и кулинарните желания на брачна половинка си - месо, печено дълго, да вземем за пример агнешко и то в композиция с дроб сърма.

Тя показа, че да готви се научила непредпазливо. В интервала, в който живеела в Белгия, нямало кой да ѝ оказва помощ и по този начин почнало кулинарното ѝ странствуване.

А на въпрос къде и какво обича да похапва, когато е в Пловдив, Линда отсече изрично - сладолед на Главната.

Книгата на Петкова е скъпа за хората с по-специален хранителен режим, тъй като показва вкусни предписания без глутен и захар, има и такива, носочени към хора с хранителни алергии.

" Това са нашите предписания, нашата история от обичаното ни място - кухнята ", сподели още Петкова и добави, че не се въодушевява от кулинарни излъчвания, рядко гледа телевизия и я употребява по-скоро като шумов декор.

След като показа своите истории, авторката раздаде подписи на феновете си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР