Модерен STEM център откриха днес в ОУ Димитър Матевски“ в

...
Модерен STEM център откриха днес в ОУ Димитър Матевски“ в
Коментари Харесай

STEM център откриха в училището на Меричлери

Модерен STEM център откриха през днешния ден в ОУ „ Димитър Матевски “ в град Меричлери, като част от честванията на патронния му празник. 54 000лв. е цената на плана, от които 48 600лв. са финансиране от националната стратегия на МОН и 5400 лева личния принос.


Иновативният кабинет е основан по план на Национална стратегия „ Изграждане на учебен STEM център “. В главното учебно заведение в Меричлери включва три зони за образование: видео и звукозаписно студио; зона за отдих и шерване на идеи; зона за образование по роботика. Учене посредством правене учениците могат да реализират и на терасата към главната зала, която също е част от STEM центъра. По плана е направено и функционално преустрояване на помещението, разграничено на три зони, като е закупено и техническо съоръжение.


Лентата на STEM център прерязаха кметът на община Димитровграда и шефът на учебното заведение Станислава Колева. Димов поздрави управлението и екипа за осъществения план.


Сред гостите на тържеството бяха кметът на Меричлери Йордан Милев, Иван Панайотов - шеф отдел „ Организационно-методическа активност и надзор “ в РУО-Хасково, Али Байрямали - старши-експерт по осведомително обезпечаване към ръководството, Димитър Кокотанеков - шеф на НАОП „ Джордано Бруно “, шефове на учебни заведения, читалищни деятели и родители.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР