Младите хора са двигателят на технологичния прогрес. Технологии и иновации

...
Младите хора са двигателят на технологичния прогрес. Технологии и иновации
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Чрез иновации европейската икономика може да има ръст с 20%


„ Младите хора са моторът на софтуерния напредък. Технологии и нововъведения се развиват най-добре посредством ентусиазма, познанията и силата на новите генерации. Младите постоянно желаят да оставят своя неповторим отпечатък. “ Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова пред участниците в конференцията „ Иновации и технологии - бъдещето на Европа ”, която провежда взаимно с Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. В събитието се включиха ръководителят на Младежкото обединяване - Габриел Вълков, Владимир Георгиев – кмет на община Самоков, представители на фондове за ръководство на рисков капитал, народния представител Атанас Зафиров и доста общински съветници на Българска социалистическа партия. Събитието сложи акцент върху значимостта на нововъведенията и сподели по какъв начин европейските и национални политики могат да оказват помощ за тяхното развиване на районно равнище.
Цветелина Пенкова означи, че съществена цел на Европейски Съюз би трябвало да бъде реализиране на конкурентност по отношение на Съединени американски щати и Китай. Тя е на мнение, че това може да стане, в случай че Европейски Съюз работи като едно цяло, да не бъде обсъждан като цялост от страни членки. Ключова роля има държавната политика в сферата: „ Всяка една страна членка би трябвало да сътвори повече благоприятни условия за напредък, повече работни места, достъп до повече пазари. Само по този начин ще помогнем на нашите стартъпи и компании да осъществят цялостния си капацитет и да бъдат конкурентоспособни на европейския и международен пазар. “
„ Изключително съм горда, че след година старания и договаряния в Европейския парламент предизвиквам законодателно предложение за европейската стартъп промишленост – “Засилване на промишлената и софтуерна конкурентоспособност на Европейски Съюз посредством нововъведения и удобна среда за развиване на стартъп и скейлъп предприятия ”. Ще бъда главен договарящ в Европейския парламент “, сподели пред конференцията Цветелина Пенкова.
  За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР