Младеж от Бяла Черква завършва с отличие московския държавен университет,

...
Младеж от Бяла Черква завършва с отличие московския държавен университет,
Коментари Харесай

Млад мъж от Бяла Черква завърши в Москва с отличие и се върна в родния си град, за да стане основен работодател

Младеж от Бяла Черква приключва с отличие московския държавен университет, след което се завръща в родното си градче и се трансформира в един от главните работодатели.
28-годишният Владимир Георгиев сега върти една от най-хубавите компании за опаковки и рекламни материали, а неотдавна сполучливо навлиза в областта на хотелиерството и туризма.
Само едно от сдруженията му дава прехранване на към 20 фамилии, което за сходно малко градче, в което се шири безработица, е напряко героизъм. В момента Влади, както го назовават всички, не помни от кой момент не е почивал, а денят му стартира с обиколки из страната, където договаря поръчки и се среща с сътрудници.Наш бежанец в Съединени американски щати: Избягах от България, когато навърших 20, в случай че ме питате – в този момент отново бих го направилДимитър Захариев е роден в бившето погранично село Либяхово, в този момент Илинден, община Хаджидимово.
На 20…Nov 27 2018vijti.com

„ Ние сме потомци на румъноговорещи, които са живели отвъд Дунава, само че са решили да потърсят шанса си тук, в Бяла църква. Не смятам себе си за изселник, аз съм си кореняк. Дядо ми е роден тук, татко ми, децата ми. Постигнали сме всичко сами, с почтен труд и без да сме обидили или излъгали някого ”, споделя бащата на Владимир – Георги.
Мъжът основава дребна фирмичка още в зората на демокрацията. Нарича я „ Полиграф Универсал ”.

Успява да възпламени по полиграфския поминък и своя наследник. В началото въобще не допуска, че дребният, който по това време е ученик на великотърновското школо „ Емилиян Станев ”, ще се увлече и ще желае да се развива в тази посока.
Изненадата е цялостна, когато момчето декларира на баща си, че желае да учи „ Полиграфия ”. „ Потърсихме информация за висшите образователни заведения, които оферират сходно образование. Едно от тях бе университетът в Москва. Нямахме съмнение. Знам, че е признато младежите да се насочват към Западна Европа и да си търсят шанса на открито, само че моят наследник реши да се довери на потвърдената съветска школа и отпътува за Москва ”, изяснява с горделивост Георги.

В МОСКОВСКИЯ ДЪРЖАВЕН УНИВЕРСИТЕТ МОМЧЕТО УЧИ 6 ГОДИНИ. Оказва се единственият българин, който усвоява полиграфията. Нашите се оказват сюрпризирани от политиката на съветското държавно управление, което поема голяма част от разноските на непознати студенти. За времето, в което е в Русия, усвоява съвършено механически британски и съветски.
Тъй като е първенец, персонално ректорът на университета проф. Алексей Цигалков се интересува от момчето от Бяла църква. Когато се срещат и чува историята му, праща дори особено писмо за 50-годишния празник на татко му Георги. Печатарят от Бяла църква е разчувстван от височайшето внимание и слага приветственото писмо в рамка в кабинета си.
След като приключва в Москва, Влади се връща в градчето си и стартира да оказва помощ на татко си да развият компанията. Купуват ново съоръжение, в това число и една от най-модерните у нас цифрови машини на „ Коника – Минолта ”. На нея Влади сяда самичък във времето, в което не е на път.
„ Имаме доста клиенти, поехме и всички рекламни материали на великотърновския мол, вършим етикети за много мазета, брошури и т. н. Работа има доста ”, споделя момчето.
Съвсем неотдавна той се насочва и към туристическия бизнес. От РПК-то купува локален ресторант и пуска към него десетина стаи за посетители. Смята, че извънредно живописният регион на Бяла църква скоро ще бъде оценен уместно от туристите.
Независимо че може да работи съвсем на всички места по света с влиятелната тапия от Московския университет, Владимир е твърдо решен да остане в родното си градче. Той и татко му са и измежду най-големите донори в района, като напълно неотдавна са дали солидна сума, с цел да бъде изработен монумент на благодетеля на Павликени Атанас Хаджиславчев.

Стилян НАЙДЕНОВ

Инфо: Борба

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР