Млада жена от китайския град Гуейян умря от системно недохранване,

...
Млада жена от китайския град Гуейян умря от системно недохранване,
Коментари Харесай

Млада жена яде само ориз и люти чушки и се случи най-страшното СНИМКИ

Млада жена от китайския град Гуейян умря от редовно недохранване, оповестява South China Morning Post.

У Хуаян се родила в оскъдно селско семейство през 1995 година. Когато е на 4 годинки, майка й умира. Голяма част от парите, с които разполагал татко й, отивали за лекуването на братчето й, което страдало от психологично заболяване.

През 2013 година, когато Хуян била на 18 години, умрял и татко й. След това грижите за нея и брат й били поети от страната. Сираците получавали по 300 юана на месец и стипендия, която момичето взимало в учебно заведение.

Почти всички пари продължавали да отиват за лекуването на брат й. В продължение на пет години тя се хранела най-вече с ориз и мариновани люти чуки. Недохранването си споделило думата и здравето й се влошило. Към октомври предходната година тя тежала едвам 22 кг, дишала и се движела доста мъчно.



Изследванията, които й били направени в болница, посочили, че систематичното недохранване довело до съществени проблеми със сърцето и бъбреците.

След като историята й стигнала до медиите, младата китайка получила куп пожертвования, възлизащи на близо 1 млн. юана. През ноември обаче положението й се влошило съществено и тя е призната в най-хубавата болница в провинцията.

Близо два месеца лекарите се борили за живота й. За страдание, напъните им се увенчали с крах и в понеделник младата жена умряла.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР