Мирослава Сотирова Наумова, която от няколко години оглавява държавната фирма

...
Мирослава Сотирова Наумова, която от няколко години оглавява държавната фирма
Коментари Харесай

Близка до ГЕРБ станала управител на държавна фирма с фалшива диплома

Мирослава Сотирова Наумова , която от няколко години оглавява държавната компания САПИ ЕООД – „ Система за агропазарна информация “ към Министерството на земеделието, храните и горите се оказа с подправена тапия, оповестява.
Припомняме, е през март тази година сътрудниците от разкриха, че за цялата 2020 година Наумова е получила общо заплати за 59 940 лева, а облагата на САПИ за цялата година е по-малка от възнагражденията ѝ и възлиза на 51 133.84 лева По това време тогавашният отраслов министър Десислава Танева организира конкурс за нов началник на САПИ, в който до устната конкуренция са останали двама претенденти, измежду които още веднъж е Наумова, която е и назначена още веднъж на поста .
В CV-то на Мирослава Наумова, оповестено в материала на Agri.bg, е записано, че от 1993г. до 1997г. е изучавала " мениджмънт " в Националната спорта академия (НСА), само че без да е посочена съответната компетентност и просветителната степен,
От 1995 година до 1997 година шефката на САПИ твърди в CV-то си, че е изучавала Международни стопански връзки (МИО) в УНСС, само че още веднъж без да се спомене просветителната степен.
След като управлението на министерството се смени, по сигнали на работещи във ведомството, е назначена инспекция и излиза наяве, че Наумова е показала подправена тапия .
От УНСС със, изпратено до Министерството на земеделието, храните и горите на 1 юни, 2021 година показват, че такава тапия не е издавана .
Писмото е подписано от зам.-ректора по образователната активност - проф. Мирослава Раковска .
Потърсена за коментар, Наумова декларира изрично: " Това е следващият сигнал против мен и ми омръзна да ме чернят. Това е непоносимо. Това, че съм почтена очевидно на никого не изнася ", отричайки, че дипломата й е подправена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР