Министерството на земеделието и храните подкрепя устойчивото развитие на сектор

...
Министерството на земеделието и храните подкрепя устойчивото развитие на сектор
Коментари Харесай

Зам.-министър Капитанов: МЗХ подкрепя устойчивото развитие на сектор Тютюн

Министерството на земеделието и храните поддържа устойчивото развиване на бранш " Тютюн “. Това сподели заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов по време на провеждането на първия за 2024 година Изпълнителен комитет на Европейската Асоциация на тютюнопроизводителите /UNITAB/, който се организира в София.

Има визия тютюнопроизводителите и отсега нататък да получават поддръжка от страната, уточни зам.-министъра. По думите му, тютюнопроизводството у нас се прави при сложни условия и е нужна държавна поддръжка, с цел да има резистентност в регионите на произвеждане и да се обезпечат условия за трудова претовареност. " Целта е да подсигуряваме поминъка на тези производители “, акцентира още Капитанов и означи, че преходната национална помощ за Кампания 2023 е изплатена в период.

" Предизвикателството е огромно поради изменящата се среда и миналите рецесии, които доведоха до нарастване на разноските в земеделския бранш. Трябва да прилагаме политики във връзка с спомагателни приходи на нашите аграрни производители “, посочи още той.

Заместник-министърът Капитанов акцентира още, че Националната асоциация на тютюнопроизводителите работи интензивно за единен тютюнев бранш и отбрана на ползите на нейните членове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР