Министерството на здравеопазването в Ивицата Газа предупреди, че електрическите генератори

...
Министерството на здравеопазването в Ивицата Газа предупреди, че електрическите генератори
Коментари Харесай

Болничните генератори в Газа ще останат без гориво след 48 часа: Министерство на здравеопазването

Министерството на здравеопазването в Ивицата Газа предизвести, че електрическите генератори в лечебните заведения ще спрат да действат през идващите 48 часа заради дефицит на гориво, на фона на засилени въздушни набези от Израел върху обсадения анклав.

Говорителят на министерството Ашраф ал-Кудра сподели в малко изказване в Telegram рано във вторник, че потокът от филантропична помощ в Газа е „ муден и не може да промени действителността “ на място.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Как израелските бомбардировки трансфораха обезверената обстановка в Газа в „ злополука " „ Не от мое име “: Европейските евреи осъждат войната на Израел против Газа Израел се зарича „ безмилостни “ офанзиви като десетки известия за убити при удари в Газа Никой не е останал да скърби в Газа, защото бомбите на Израел доставят ежедневни смъртни случаи завършек на списъка

„ Системата на опазването на здравето е достигнала най-лошия си стадий в историята си “, добави той.

В понеделник министерството сподели, че 32 здравни центъра не работят, откакто Израел прекъсна достъпа до съществени доставки, в това число гориво, до момента в който организира акция за бомбардировки, която унищожи цели квартали и докара филантропичните условия до сериозна точка. < /p>

Той добави, че непосредствените потребности на лечебните заведения би трябвало да бъдат приоритизирани във връзка с разпределението на помощта, призовавайки Обединените народи и Международния комитет на Червения кръст да упорстват за доставка на гориво и единици кръв в анклава.

Индонезийската болница, в региона на Бейт Лахия в северната част на Газа, беше затворена, защото не можеше да прави жизненоважни уреди след привършване на зареждането в понеделник.

Кадри, доказани от Ал Джазира, демонстрират оборудването в мрачевина. Видеозаписи демонстрират медицински екипи в болничното заведение, приемащи пациенти, носени от коли за спешна помощ, до момента в който употребяват портативни фенерчета. По-късно беше обявено, че зареждането е възобновено, само че не беше ясно какъв брой дълго ще продължи.


Надявайте се на повече помощ

Междувременно ескорт от камиони с филантропична помощ достави вода, храна и медикаменти в линията Газа в понеделник, третият, откогато лимитираната помощ стартира да идва в събота.

Организация на обединените нации споделя, че горивото не е включено и запасите ще свършат до два дни.

Хани Абу Ишеба от Ал Джазира, репортаж от Хан Юнис в южната част на Газа, сподели, че жителите се надяват повече камиони с филантропична помощ да бъдат позволени до обсадения анклав.

Той добави, че палестинците, живеещи в тясната линия земя, обезверено желаят бомбардировките да спрат.

Израел стартира своите интензивни въздушни офанзиви против Газа след нахлуване от Хамас, групата, ръководеща анклава, в Южен Израел на 7 октомври, при което бяха убити повече от 1400 души, най-вече цивилни.

Повече от 5000 палестинци са били убити при офанзивите на Израел, съгласно Министерството на здравеопазването на Газа, съгласно което към 40 % от жертвите са деца.

 INTERACTIVE-CASUALTY LIVE-TRACKER-GAZA-OCT23 -2023-1120GMT

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР