Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да

...
Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да
Коментари Харесай

Ваксината срещу коклюш вече ще се поставя на бебетата на месец и половина

Министерството на опазването на здравето ще разреши първата имунизация против коклюш да бъде прилагана по-рано - месец и половина след раждането на бебето, а не както е в този момент съгласно Имунизационния календар тя се ползва след втория месец.

Това е решено на среща сред служебнияпремиер Димитър Главчев, министъра на опазването на здравето Галя Кондева, заместник-министъра на образованието Емилия Лазарова и основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев съобщи БНР.

От Министерския съвет разясняват, че причина за решението са данните, че все още най-вече са записаните случаи на болни във възраст до 1 година и затрудненията при новородените са по-чести.

Министър Кондева е уверила, че обстановката се следи непрестанно, а нарастването на заболяемостта не е изненада. По думите й " такива пикове се следят всекидневно през интервал сред 3 и 5 години ".

На срещата е разисквана и организацията в детските градини и учебните заведения, с цел да не се позволяват деца със признаци на коклюш.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР