Министерството на външните работи на Сърбия изиска обяснение от Министерството

...
Министерството на външните работи на Сърбия изиска обяснение от Министерството
Коментари Харесай

Белград иска обяснение от Кишинев след като молдовските власти не пуснаха Горан Брегович в страната

Министерството на външните работи на Сърбия изиска пояснение от Министерството на външните работи на Молдова по отношение на отхвърли на молдовските управляващи да разрешат на известния музикант Горан Брегович да влезе в страната, заяви ръководителят на сръбската дипломация, Ивица Дачич.

 

Според Дачич, това решение не е съобразено с обичайно другарските връзки сред двата народа. Той добави, че това решение е породило доста отрицателни реакции и е наказано от обществеността в Сърбия. Брегович е знаменит музикант и композитор, който е свирел по целия свят и в никакъв случай до момента не е имал сходни проблеми при визитите си в други страни.

 

Молдовският фестивал за музика, изпълнявана на китара, разгласи, че Брегович не е позволен в страната, макар че към този момент беше на летището в Кишинев, и затова нямаше да може да взе участие на фестивала с групата си. Причините за това решение не бяха публично оповестени. Възможно е Брегович да не е дал задоволително информация по отношение на задачата на своето посещаване, заяви Спутник Молдова.

 

Брегович изрази страдание за неудачното му посещаване и се извини за невъзможността да взе участие във фестивала. Той акцентира, че обича Молдова и даде обещание, че идващият му концерт в страната ще протече безпрепятствено, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР