Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията гледа изключително сериозно

...
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията гледа изключително сериозно
Коментари Харесай

Зам.-министър Ангел Попов: Гледаме сериозно на решаването на проблема с пътната безопасност

Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията гледа извънредно съществено на разрешаването на казуса с пътната сигурност. Това сподели заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов по време на конференцията по пътна сигурност „ Мирен контракт за българските пътища ". По думите му, увеличаващият се брой на жертвите и потърпевшите при произшествия е сериозна задача, която би трябвало да бъде решена по безапелационен метод.

Заместник-министър Ангел Попов съобщи, че България разполага с една от най-съвременните електронни системи за надзор на теоретичните изпити и все още няма данни за позволени злоупотреби. Той заяви, че се вършат единични опити за заобикаляне на системата от хора, които се явяват с подправени персонални карти, с цел да вземат изпита на други претенденти, като до в този момент имаме към 26 такива случая и всичките са предадени на органите на Министерство на вътрешните работи. Работим и по стягането на контрола при практическите изпити и образованието на претендентите за водачи, посредством въвеждането на модерни технологии и системи, добави още той.

Заместник-министърът разгласи, че се приготвя план за консолидиране на програмен продукт за надзор, обработка и предпазване на данните от техническите прегледи. Той ще дава опция за прекачване в действително време на стойностите от уредите на техническите пунктове към Централизирана осведомителна система. Тя автоматизирано ще дефинира валидността на прегледа, което ще усъвършенства контрола и работата на чиновниците в пунктовете.

По отношение на постигането на по-добра успеваемост на инспекциите на пътя заместник-министър Ангел Попов сподели, че се работи по план за въвеждането на електронна система. Тя ще има автоматизирана опция за различаване на регистрационните номера, осъществяване на бързи информации, издаване на наказателните постановления на български и на непознат език; инспекция на цифровите тахографски карти в системата Tachonet; водене на отчетност за осъществените инспекции и други функционалности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР