Министерството на младежта и спорта отличи на младите спортисти на

...
Министерството на младежта и спорта отличи на младите спортисти на
Коментари Харесай

ММС отличи талантливите ни спортисти на церемонията Младите шампиони на България

Министерството на младежта и спорта отличи на младите спортисти на страната ни, които през годината записаха призови класирания на международни и европейски шампионати.

По време на церемонията " Младите първенци на България " гениите ни бяха наградени със специфични плакети, а също така получиха и парични награди за положителното си показване през годината.

Сред специфичните посетители на събитието бяха министър ръководителят Николай Денков, както и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, които наградиха и част от призьорите.

" През последните две седмици участвах в разнообразни церемонии. Започнахме с банкерите, по-късно стопанската система, висшето обучение и младежките действия, само че би трябвало да призная, че това е най-вълнуващата гала, на която участвам ", съобщи министър председателят Денков.

" Преди да заеме поста на състезателен министър, Димитър Илиев сложи няколко условия. Едно от тях беше да няма корупция в министерството. Преди това обаче той изиска да сложи специфичен фокус върху младите спортисти на България. Поради тази причина, че преходът от младежкия, съвсем аматьорски спорт, има характерен проблем и в случай че не го решим, ние ще продължаваме да губим бъдещето на България във ваше лице ", добави още той.

Министър ръководителят показа още, че страната е длъжна да поддържа спортистите, защото те са " най-успешните дипломати на България по света " и това е потвърдено неведнъж през годините с триумфите на хора като Боян Радев, Стоян Делчев, Йорданка Благоева и доста други.

" Сега тази отговорност и тази тежест ще се трансферират към младите спортисти. От нас зависи тази дипломация, която вие успяхте да осъществите, тъй като вие сте най-успешните дипломати на България по света, да има своето бъдеще. Каквото зависи от нас, ще го създадем дружно. Имаме потребността от вашите положителни страсти и ще ви помогнем да ги има и в бъдеще ", приключи акад. Денков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР